Budi dio naše mreže

Ključna riječ: lectio-brevis

Svijećnica ili Prikazanje Gospodinovo

Svijećnica ili Prikazanje Gospodinovo je crkveni blagdan koji se slavi 40 dana poslije Božića, što je obično 2. veljače. Blagdan se temelji na događaju koji opisuje evanđelist Luka, navodeći da je Marija nakon određenog vremena od poroda morala, po Mojsijevu Zakonu, u Hram na tzv. očišćenje i posvećenje. Kakve veze s ovim blagdanom imaju svijeće i zašto se on naziva i Prikazanje Gospodinovo, pogledajte u trominutnom videu s Youtube kanala Lectio Brevis.

VIDEO 4 savjeta za upravljanje novcem

Youtube kanal Lectio Brevis nudi skraćeni pregled sadržaja kršćanske (katoličke) tematike. No, tu ćete pronaći teme iz filozofije, povijesti, književnosti, videoigara, filmova... Cilj je zanimljivim i jednostavnim animacijama, razgovorom sa stručnjacima (podcast) približiti posjetiteljima katolički nauk, ideje bliske kršćanstvu te sve što je korisno za bolji i kvalitetniji život. Ovoga puta s kanala Lectio Brevis prenosimo video u kojemu autor četiri savjeta za upravljanje novcem.

Zašto je Ivan krstio Isusa?

Najstariji povijesni izvještaj o Isusovom krštenju od strane Ivana Krstitelja nalazi se u Markovom evanđelju, koji nam govori da je Ivan krstio i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha, a mase koje su ga slušale primale su od njega krštenje na rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Usporedimo li taj opis krštenja na otpuštenje grijehe s vjerom rane Crkve da Krist ne okusi grijeha, možemo se upitati ako je Isus bio bez grijeha, zašto je bio primio krštenje na otpuštenje grijeha? U novom videu na kanalu Youtube kanalu Lectio Brevis raspravlja se o Isusovom krštenju.

Lectio Brevis: advent i drugi Kristov dolazak

Lectio Brevis je video kanal na Youtubeu koji svojim zanimljivim i edukativnim sadržajem nastoji približiti katolički nauk. U videu kojeg vam donosimo autor kanala Hrvoje Šijak progovara o adventu i kakve veze advent ima drugim Kristovim dolaskom te o simbolici u tom milosnom vremenu koje traje otprilike 4 tjedna, a naziva se još i došašće.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja