Budi dio naše mreže

Nema puno ljudi koji mogu reći da su uspješno svladali mnoge bolesti i zdravstvene komplikacije, a povrh toga proslavili 102. rođendan. Amerikanka Angelina Friedman svaki dan dokazuje da je pravi borac. Možda zapravo nije najstarija osoba koja je preživjela covid-19, ali gotovo je sigurno najstarija osoba koja ju je preživjela dva puta.

/ vž

Rođena je 1918. godine, u vrijeme kada je španjolska gripa harala svijetom, prenosi Aleteia. Kasnije je preboljela rak, unutarnja krvarenja i sepsu. Samo ove godine dva puta je oboljela od covida-19, bolesti koja je odnijela više od 1,5 milijuna života širom svijeta. Prvi put ovog proljeća, a drugi put krajem listopada.

Kad joj je prvi put pozlilo, bila je u bolnici tjedan dana, a nekoliko tjedana imala je i temperaturu. Krajem listopada, kada su njezinu kćer nazvali iz staračkog doma u kojem živi i rekli joj da je test ponovno pozitivan, također je imala temperaturu i suhi kašalj. 

Njena kćer, Joanne Merola rekla je kako bi dobivala dnevne informacije o majčinome stanju, sve dok nije dobila vijest da se test vratio negativan, prenosi CNN. “Moja je nepobjediva majka dobila negativan test”, poručila je Merola.

Radost je uspjela zadržati i unatoč brojnim životnim iskušenjima.

Za Angelinu kažu da je puna vedrine, unatoč skoro potpunom gubitku sluha i teško oštećenom vidu. Radost je uspjela zadržati i unatoč brojnim životnim iskušenjima.

Naime, 1918., tijekom pandemije španjolske gripe, Angelinina obitelj napustila je Italiju i uputila se brodom u Sjedinjene Američke Države. Angelina je rođena na brodu, a majka joj je umrla tijekom poroda. Njezine starije sestre pobrinule su se da preživi kad su stigle u Sjedinjene Države gdje je živio njihov otac.

Kasnije je Angelina osnovala obitelj, ali bolest nije mirovala. I ona i njen suprug borili su se s rakom od čega joj je muž i umro. Unatoč svim životnim iskušenjima, Angelina svoju radost širi i dijeli među svima oko sebe, kažu u njenom staračkom domu. Obožava plesti i izrađivati ​​razne suvenire. Možda zapravo nije najstarija osoba koja je preživjela covid-19, ali gotovo je sigurno najstarija osoba koja ju je preživjela dva puta.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja