Budi dio naše mreže

Ključna riječ: komunisticke-zrtve

Isusovac Petar Perica ubijen je jer je bio svećenik i "kvario mladež"

Povodom predstavljanja knjige "O. Petar Perica. Pjesnik i mučenik" te 75. godišnjice pokolja na otoku Daksi gdje je 25. listopada 1944., uz šestoricu drugih svećenika i 53 ugledna Dubrovčana, ubijen isusovac Petar Perica, u emisiji HKR-a "Aktualno" gostovao je 25. listopada autor spomenute knjige dr. sc. p. Roko Prkačin.

'Hrvatski model' za otkrivanje skrivenih grobišta i posmrtnih ostataka ubijenih

Sve zahtjeva veliki trud i vrijeme što se najbolje vidi na najnovijem primjeru zagrebačkih Gračana na padinama Medvednice gdje su istraživači radili 65 radnih dana za 294 posmrtna ostatka i još 38 radnih dana za obradu posmrtnih ostataka. Sve se radi s pažnjom, pijetetom, dostojanstvom da generacijama koje dolaze ostavite vrijedan trag onoga što ste radili.

FOTO Pogreb i potresna izložba o komunističkim žrtvama ubijenima u Gračanima prije 74 godine

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritativnih režima u cintoru župne crkve u Gračanima pokopani su posmrtni ostaci 294 žrtve ekshumirane na području Gračana koje su ubijene tijekom Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja pod komunističkim režimom. Uz komemoraciju i ispraćaj posmrtnih ostataka, javnosti su prvi put predstavljene lokacije masovnih stratišta s potresnim, uznemirujućim fotografijama žrtava.

Kako je "komunistička crvena Trešnjevka" dobila kapelu "Corpus Domini"?

„Blaženi Alojzije želio je da „Corpus Domini“ bude u gradskoj četvrti koju su tada bezbošci, komunisti nazivali crvena Trešnjevka te da će to biti budućnost ateističkoga centra za obnovu društva prema njihovoj zamisli. Blaženi Alojzije je pak želio da ona bude duhovni centar“, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu rektor kapele "Corpus Domini" don Pavao Crnjac.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja