Budi dio naše mreže

Ključna riječ: juraj-jezerinac

Čovjek vjere, nade i ljubavi – kardinal Franjo Kuharić

“Mi smo svaki dan kao obitelj molili. Nije se moglo zamisliti da bi u nedjelju i jedan član obitelji ostao bez mise. Nedjelja nas je okupljala u počinku, nedjeljom se nije  radilo, središte je nedjeljnog počinka i života bila najprije misa, a onda se išlo u posjete ili primalo posjete. Živjelo se zaista ljudske i kršćanske odnose. Odgajali smo se i radom, bilo da smo išli na pašu ili radili na njivi, u vinogradu, na sjenokoši. Bez rada čovjek se teško odgoji biti odgovoran u svojim dužnostima. Mi smo od malena učili raditi. I ono benediktinsko načelo 'Moli i radi', nije bilo samo u benediktinskim samostanima, to je bilo i u obitelji.”

Mons. Jezerinac: Veličina kardinala Stepinca bila je u tome što se znao približiti malom čovjeku, ali je bio i neustrašiv

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac u povodu proslave 55. obljetnice svećeničkog i 30. obljetnice biskupskog ređenja osvrnuo se u petak 16. srpnja u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija, na svoj životni, svećenički i biskupski put. Svoju obljetničku misu predslavit će u nedjelju 18. srpnja kraj župne crkve Presvetoga Trojstva u Krašiću. Rekao je da nije mislio posebno svečano obilježiti svoje obljetnice, ali je duboko razmišljajući odlučio da ipak treba dati hvalu prvenstveno Bogu na daru svećeništva i biskupstva te bl. Alojziju Stepincu koji ga je preporučio za sjemenište.

Čovjek vjere, nade i ljubavi – kardinal Franjo Kuharić – 3. dio

Povodom završetka proslave 100. obljetnice rođenja sluge Božjega kardinala Franje Kuharića i hodočašća svećenika Zagrebačke nadbiskupije u Pribić Crkveni objavljujemo ponovno tekst o trećoj emisiji autorice Snježane Kirinić Grubić koja je emitirana u programu HKR-a pod nazivom „Čovjek vjere, nade i ljubavi – kardinal Franjo Kuharić”. Emisija, koja govori o ovom poniznom čovjeku uzorna sveta života, zaključena je smirajem njegovog ovozemnog života i nadom u susret s Vječnom ljubavi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja