Budi dio naše mreže

Ključna riječ: josip-matezovic

Duhovna obnova PRAVA LJUBAV ČEKA

U organizaciji programa Prava ljubav čeka i Dehonijske mladeži koja djeluje u župi Marije Majke Crkve Trnovčica, organiziramo veliku duhovnu obnovu za mladež, zaručnike i mlade bračne parove na teme (pred)bračne čistoće, teologije tijela, kršćanskog braka te muško-ženskih odnosa i hodanja.

"Znaš, nije on uvijek bio dobar"

Mladi vjeroučitelj iz Vinkovaca Josip Matezović, inače član nacionalnog vodstva Inicijative '40 dana za život' i utemeljitelj i voditelj programa za pred-bračnu čistoću 'Prava ljubav čeka', podijelio je sa svojim pratiteljima na facebookovim društvenim stranicama svoje jedno – vjerujemo – naizgled obično, a opet tako poticajno iskustvo. Naime, jedan je susret Josipa sa starom susjedom usmjerio razmišljanju da ljudi 'brakaši' - kako je nazvao bračne parove – trebaju biti više dobri jedni prema drugima, svjesni toga svaki dan, da ne bude kasno kada onaj drugi jednom ode na drugi svijet.

Otvoren Centar za život u Vinkovcima

Ovo je službeno otvorenje četvrtog centra nakon onih u Zagrebu, Splitu i Zadru. Centar će biti savjetovalište za trudnice u kojemu će svima koji dođu po savjet i konkretnu pomoć na raspolaganju biti razni stručnjaci: psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, svećenici, ginekolozi, odvjetnici i socijalni radnici te volonteri inicijative "40 dana za život".

Josip Matezović: Potrebno je prvo Isusu dati svoje srce

Gostujući u emisiji Aktualno u ponedjeljak 1. veljače Josip Matezović, magistar teologije, najavio je teme o kojima će biti riječi tijekom sljedeća tri studentska vjeronauka u organizaciji udruge Duhos. Na tragu promišljanja sv. Ivana Pavla II. na vjeronaučnim susretima obrađivat će se teme ljepote ljudske tjelesnosti, ljubavi i spolnosti. Prvi susret započinje već sutra pod naslovom teme: "Crkva mi ništa ne brani!- Spolnost za moderne katolike". Kako je došlo do ideje da se ove važne teme obrade na studentskim vjeronaucima donosimo u nastavku teksta.

Kako živjeti predbračnu čistoću?

Može li se danas živjeti u predbračnoj čistoći? Na koji način ju živjeti i što je potrebno jednom mladiću i djevojci da sačuvaju svoje dostojanstvo u vezi ili samačkom životu? Vjeroučitelj Josip Matezović daje odgovor!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja