Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ispit-savjesti

Započet će cjelodnevne ispovijedi u Zagrebu

U Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu cjelodnevna ispovijed započet će u petak, 22. ožujka. Ispovjednici će vjernicima biti na raspolaganju od 7 do 19 sati.

ARGUMENTI U ispitu savjesti usvajamo Božji način gledanja

U nastojanju iskorjenjivanja grijeha iz našeg života pomaže nam svakodnevni ispit savjesti, ali i sakrament ispovijedi. O ispitu savjesti, ali i osjećaju krivnje te opraštanju samome sebi u Argumentima HKR-a tematizirali su o. Vinko Mamić, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, liturgičar vlč. Hrvoje Zovko, upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko i don Branko Bendra, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije.

SVAKODNEVNI ISPIT SAVJESTI

Neovisno o motivu pristupanja, zasigurno je svatko od nas barem jednom odlučio napraviti ispit savjesti. Ipak, ispit savjesti koji vam donosimo u nastavku nije klasičan; ne odnosi se isključivo na pripravu za sakrament ispovijedi, već je usmjeren ka boljem upoznavanju sebe i Božjeg milosrđa.

ISPOVIJED Ispit savjesti

Kao pripravu za sakrament ispovijedi donosimo vam ispit savjesti kako je donesen u Redu pokore (Kršćanska sadašnjost, Zagreb, 251-254).

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja