Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ignacijevska-duhovnost

Jesi li svjestan svojeg položaja tijela kada moliš?

Može nam se nametnuti pitanje: pa kakve veze ima tijelo s molitvom? Nije li molitva stvar našeg duha, srca, uma, volje, sve samih duhovnih dimenzija naše osobnosti? Zašto onda tu treba o tijelu govoriti? Tu i počinje problem. Zanemarili smo svoje tijelo u molitvi, dapače, zapostavili ga i zato imamo toliko problema s molitvom.

Pridružite se vikend-programu "Duh i duša"!

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije poziva vas na vikend “Duh i duša”, zamišljen kao vrijeme osvješćivanja, promišljanja i dijaloga o našoj duhovnosti i našem svjetovnom životu. Program će se održavati u Domu duhovnih vježbi u Opatiji, od 26. do 28. studenog.

LAST MINUTE Prijavi se u SKAC-ov eksperiment i dođi na Modrave

"Bog te čeka na Modravama, stoga ne čekaj ti, budi najbrži prst i prijavi se odmah!", poručili su iz SKAC-a pozvavši na sudjelovanje u novom eksperimentu pod nazivom "Više u stvorenome". Cilj eksperimenta je pronaći Boga u svakodnevnom životu i ljudima koje pritom susrećemo kroz konkretne aktivnosti.

Tri jednostavne molitve za tvoj dan

Kako pronaći vremena za molitvu usred dana natrpanog obvezama? Nudimo tri jednostavne molitve koje možeš moliti svakog dana kako bi lakše pronašao/la Boga u svakodnevici.

Koji je cilj duhovnog vodstva? Pročitajte odgovor dugogodišnjeg duhovnika!

"Ako ste našli duhovnika koji vam želi pomoći, bježite! Ako ste našli onoga kojega zanima vaše iskustvo Boga, vjerojatno ste u dobrim rukama. Drugim riječima, mislim da će ljudi, koji se zbilja zanimaju za Boga, bolje slušati tuđe iskustvo i time biti bolji duhovni voditelji", poručuje isusovac p. William Barry.

Duhovna pustinja kao prilika za rast u vjeri

Ipak, pustinja doziva. Glas koji poziva u divljinu, poziva me da dođem i šetam neko vrijeme po žegi, kako bi kroz oskudicu i žeđ moja osjetila oživjela. Možda ću tamo pronaći neočekivani izvor vode, življi izvor nego onaj što sam ostavio iza sebe. Pustinja obećava neobičnu snagu u zamjenu za odricanje od udobnosti i lakoće. To je primjer koji nam Krist daje. Naš život će biti odgovor.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja