Budi dio naše mreže

"Nit vodilja" nova je HKR-ova emisija o vodstvu i upravljanju te ostvarenju osobnog poziva i poslanja za koje je na prvom mjestu važno poznavanje samog sebe i vlastitih granica. Urednici i voditelji emisije su p. Tvrtko Barun i Ivana Šarić Nađ.

/ md

U večerašnjoj uvodnoj (prvoj) emisiji urednici i voditelji predstavili su koncept emisije te detaljno izložili plan i program kako bi slušatelje upoznali s novom emisijom. Nit vodilja emisija je o vodstvu i upravljanju te ostvarenju osobnog poziva i poslanja za koje je na prvom mjestu važno poznavanje samog sebe i vlastitih granica.

Svrha emisije

Urednik i voditelj p. Tvrtko Barun istaknuo je kako vrijeme konstantnih izazova u kojima se nalazimo traži ljude koji će kvalitetno s njima suočiti.

“Svi smo pozvani biti uzori i vođe na mjestu na kojem se nalazimo, u svojoj bližoj okolini i obitelji. Ono što je važno jest da svatko od nas preuzme odgovornost i brigu za neko veće dobro. Svatko od nas ima talente, iskustva i znanja preko kojih smo, zapravo pozvani biti muškarci i žene za druge, posebno za one ranjive i u potrebi”, naglasila je Šarić Nađ.

Glavni cilj ekonomije je maksimizacija profita. Dakle, što je više novca, to je korporacija uspješnije ostvarila smisao postojanja. Postavlja se pitanje, je li moguće i kako u takvom svijetu živjeti kršćanske vrijednosti? Više o tome otkrila je voditeljica Šarić Nađ kao pripadnica svijeta korporacije.

Šarić Nađ ističe kako se uz rad u korporaciji može biti autentičan te iskazati kršćanske vrijednosti, no potrebno je imati hrabrosti. I žene i muškarci imaju jednaku priliku graditi svoju karijeru i napredovati. Svaka žena trebala bi sama za sebe odlučiti, ističe Šarić Nađ, i donijeti odluku hoće li biti isključivo majka i kućanica ili će zakoračiti u poslovni svijet i graditi karijeru.

Što možete očekivati od ove emisije?

Nit vodilja emitirat će se na valovima HKR-a svakog trećeg ponedjeljka u 21 sat, kada će urednici i voditelji ugostiti svakog puta nove zanimljive goste. U emisiji će gostovati osobe od kojih će slušatelji moći mnogo toga naučiti o liderstvu te čuti njihova svjedočanstva. Cilj urednika i voditelja jest ugostiti raznolike stručne osobe kako bi se iz što različitijih kutova sagledala tema uz prisutnost isusovačke i ignacijevske tradicije.

U emisijama će se govoriti o teoriji vodstva, različitim stilovima vodstva te o viziji i misiji i Božjem pozivu. Slušatelji će imati priliku od stručnih osoba čuti o spoju ignacijevske duhovnosti i poslovnog svijeta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja