Budi dio naše mreže

Ključna riječ: humor

Ima li u doba koronavirusa u našim životima mjesta za humor?

Ovih dana dobivate i šaljete puno svakovrsnih domišljatih i šaljivih WhatsApp poruka, fotografija? To je dobro, kaže đakon Willibert Pauels, jer humor je podrška ljudima, posebno u teškim vremenima. Slaže se i naš ministar zdravstva Vili Beroš koji je osvrnuvši se na fotomontažu koja je preplavila društvene mreže rekao da je to zdravo te da treba zadržati vedrinu.

Stripovi župe Remete unose vedrinu u život župne zajednice

Prema ideji remetskog župnika o. Antonija-Marija Čirka, stripovi se redovito objavljuju na mrežnim stranicama "Župa Remete". Kako saznaje Hrvatska katolička mreža, više je autora koji rade na ovom projektu. Župnik o. Antonio-Mario ističe kako je sve ono što on čini Božji dar i Gospin zagovor.

'Hrvatsko nadzemlje' zbog objave na društvenim mrežama ekskomunicirano?

Hrvatsko nadzemlje, projekt Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije koji su osmislili i pokrenuli sami mladi u ožujku 2010. godine želeći upotrijebiti sve svoje talente da bi na kreativan način širili Radosnu vijest, na duhovit je način, kako to i inače čine, objavilo poziv za nove članove odnosno "vojnike Kristove vojske".

Humor 'Hrvatskoga nadzemlja' je uvijek (w)in?

Hrvatsko nadzemlje ne posustaje i ne odustaje. I ove treće srijede u mjesecu – i tako već deset godina – okupili su na svojoj redovitoj mjesečnoj tribini brojne mlade Splita i okolice u, doslovno i opet, prekrcanoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Tema je bila humoristična - „Humor je uvijek (w)in? - a gost predavač don Mario Buljević, stručnjak za ovo vrlo ozbiljno područje.

Duhovan i duhovit Padre Pio

Padra Pija poznajemo kao strogog ispovjednika, ali i kao čovjeka koji je jako supatio sa svima koji su mu se obraćali za pomoć i molitvu. I dan danas brojna su uslišanja po zagovoru Padra Pija. No, ono što je manje poznato jest da je Padre Pio, poput mnogih svetaca, bio iznimno duhovit. Duhovitost je zapravo znak istinske duhovnosti. Sveci koji su se intenzivno družili s Bogom za vrijeme zemaljskog života zračili su nečim transcendentnim što se odražavalo i u njihovoj duhovitosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja