Budi dio naše mreže

Ključna riječ: goran-galic

GORAN GALIĆ: Kroz kulturu ćemo povećati vidljivost ranjivih skupina u društvu

Kako uključiti ranjive skupine u društvo i to putem kulture koja je i sama 'isključena', kakav je status kulture u medijskom prostoru te zbog čega je potrebno educirati novinare o izvješćivanju o ranjivim skupinama u društvu? O ovim temama razgovarali smo glavnim urednikom književnog lista za umjetnost, kulturu i znanost "Vijenac" Goranom Galićem.

VIDEO Unatoč koronavirusu predstavljena tri "krizna" broja "Vijenca" koja se bave aktualnim pitanjima

Uredništvo "Vijenca" zadnja tri broja pripremilo je prvi put izvan redakcije u zgradi Matica hrvatska, koja je oštećena u potresu. Unatoč tim nepovoljnim okolnostima, uključujući pandemiju, autori i urednici "Vijenca" ponudili su relevantne i aktualne sadržaje iz područja kulture, umjetnosti i društva, a "Vijenčevi" kolumnisti pripremili su dublje analize aktualnih kriza iz različitih vizura.

Interes za kulturu povećati marketinškom strategijom i odgajanjem publike

Treba razvijati i odgajati publiku za kulturne sadržaje, te otvarati kulturne rubrike u medijima. No, za kulturu treba ipak odvojiti vremena i rasti s njom jer ako 50 posto našeg stanovništva ne pročita niti jednu knjigu u godinu dana to ne može promijeniti niti jedna strategija. Ovo su neki od naglasaka iz HKR-ove emisije ''Argumenti'' u utorak na temu 'Kultura u medijima'.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja