Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci-kaptol

Vraćaju se mise u crkvu svetog Franje na Kaptolu!

Kaptol 9 i svima dobro poznati franjevački samostan i crkva otvaraju svoja vrata vjernicima na Veliki četvrtak i od tada će se u jednom dijelu crkve redoviti služiti misa najprije nedjeljama, a od 1. svibnja i svakodnevno. Sve je detalje u razgovoru za HKR otkrio ekonom provincije i voditelj obnove fra Ivan Utješinović.

Franjevci prvi put nakon zagrebačkog potresa ponovno slavili misu na Kaptolu

Franjevci s Kaptola će od ove nedjelje redovito ponovno slaviti euharistiju nedjeljom i blagdanima, ali u kazalištu Komedija, koje se nalazi uz franjevački samostan i crkvu koji su teško stradali u potresu. Mise će se slaviti u 7, 9, 10, 11 i 12 sati. Prisustvovali smo jednom od prvih misnih slavlja u kazalištu Komedija, upravo na svetkovinu sv. Franje. Donosimo vam i dojmove onih koji su s nestrpljenjem iščekivali da se s fratrima ponovno okupe oko euharistijskog Isusa.

FRANJEVCI S KAPTOLA Od nedjelje mise u kazalištu Komedija!

Franjevci s Kaptola od nedjelje 4. listopada, imat će redovite nedjeljne i blagdanske svete mise u 7, 9, 10, 11 i 12 sati u kazalištu Komedija, uz franjevački samostan. Potvrdio je to u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu gvardijan samostana sv. Franje u Zagrebu, fra Smiljan Berišić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja