Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-sinisa-pucic

Dok god nismo Crkva za bolesne ne ispunjavamo u potpunosti ono poslanje koje nam je Krist povjerio kao Crkvi

Nažalost, sve je veći broj ljudi oko nas koji zbog raznih okolnosti u životu, nerijetko zbog rana iz djetinjstva koje su im priuštili čak i njihovi roditelji ili prijatelji, zatim zbog doživljenih životnih kataklizama poput gubitka voljene osobe, egzistencije i smisla života ili pak zbog nesnalaženja u novonastalim društvenim promjenama, kako bi narod rekao – jednostavno psihički puknu. Upravo su psihički bolesnici za mene najveći gubavci naših dana, jer se od svih najteže mogu uklopiti u društvo.

Fra Siniša Pucić o nezdravoj navezanosti vjernika na svećenika, ali i obrnuto

Moramo priznati da je biskupima i provincijalima sve teže posložiti sastav mnogih župa i samostana, a koji zbog opravdanih razloga podrazumijeva bolne rezove zvane premještaji svećenika. Za početak i nama svećenicima i vama vjernicima laicima treba više ljubavi prema Crkvi, osobito pouzdanja u odluke hijerarhijske Crkve, koje možda ne možemo odmah razumjeti, ali prihvaćanjem dajemo Bogu i Crkvi vrijeme da pokaže kako je svaka takva odluka bila u konačnici ispravna.

FRA SINIŠA PUCIĆ Ušavši u crkvu shvatio sam da sam došao kući

Možda bih danas bio jedan od onih mladih koji su svoj život potratili, bacili ga negdje u neku sjenu i ostali tamo do kraja svoga života, živeći bez smisla.  Dakle, to što sam svećenik, to što sam franjevac, sada to osobito jasno uočavam da apsolutno ni u čemu nije nikakva moja zasluga, nego to je sve dar.

Pogledajte procesiju svjetla iz Marije Bistrice na Vinski Vrh

U predvečerje svetkovine Majke Božje Bistričke, koja se slavi 13. srpnja, oko 1250 hodočasnika išlo je sa svijećama u svečanoj povorci, moleći i pjevajući, od otvorene crkve u Mariji Bistrici na nekoliko kilometara udaljeni Vinski Vrh, gdje je fra Siniša Pucić, zajedno s domaćinom župnikom vlč. Domagojem Matoševićem i desetak svećenika slavio misu.

Jesmo li spremni, i voljni zaviriti u dubine svoje duše te iskreno zazvati Boga u svoj život?

"Gledajući sadašnji trenutak u kojem se nalazimo, treba ustrajno – moliti i djelovati. Moliti Boga za našu domovinu Hrvatsku, a djelovati tako da sve obmane i prijevare budu razotkrivene i odbačene. Na putu duhovne reforme društva, koja je temelj dobrih promjena, Božji blagoslov je presudan, a njega nema bez: vjere, molitve, ustrajnosti, iskrenosti, i odbacivanja grijeha prošlosti", piše fra Siniša Pucić, OFM, u svojem promišljanju.

Čega si se odrekao ove korizme? Ako još nisi odabrao, evo prijedloga za što možeš moliti i postiti!

"U modernom svijetu u kojem živimo poniznost je često percipirana kao simbol poniženja, gubitničkog mentaliteta. Za nas Isusove učenike ona zapravo označava temeljni stav, odnos prema Bogu i ljudima. U kršćanskom smislu, dakle, poniznost nije slabost nego duhovna jakost, ne degradira čovjekovo dostojanstvo, nego čovjeka čini slobodnim, otvorenim prema Bogu tako da raste do punine mjere Kristove", poručuje fra Siniša Pucić.

Ispovijed nije jamstvo da nećeš više griješiti nego je jamstvo Božjeg milosrđa!

"Božja milost uvijek će ti dati oprost, ali dat će ti i milost da se popraviš. Bog od tebe ne traži da budeš bez grijeha, nijedan čovjek ne može to obećati! On traži tvoju volju da što duže i više živiš u skladu s njim. A kad ponovo sagriješiš uvijek te čeka raširenih ruku", piše fra Siniša Pucić u svojem promišljanju.

FRA SINIŠA PUCIĆ Bog nam je dovoljna sreća

"Isus u prispodobama Kraljevstvo Božje, najveću sreću, uspoređuje s malim stvarima koje je teško pronaći – gorušičino zrno, biser, novčić. Stoga, sreća i jest poput mozaika koji se slaže od kamenčića, malih dijelova, a svaki od njih našim danima, mjesecima i godinama daju smisao. Gospodin nas je obdario s mnogom braćom i sestrama. Radost je sačuvati svakog od njih, da ih ne izgubimo, ne za sebe, nego za Gospodina i Njegovo Kraljevstvo. Za to živimo, za to svaki korak naš ima smisao", piše fra Siniša Pucić u svojem promišljanju.

Fra Siniša Pucić: Naš cilj je živjeti ljubav

"Ljubav nema alternativu, te je nemojmo očekivati od drugih da ćemo je primati, već samo od Boga. Tako se nećemo razočarati u ljude, već samo u sebe ako je ne darujemo. Samo ako darujemo mnogo, mnogo ćemo i primati", poručuje fra Siniša Pucić koji se trenutno nalazi na službi prefekta sjemeništa u samostanu Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Socka u Slavonskom Brodu prima i dijeli ljubav

Fra Siniša Pucić, ovogodišnji mladomisnik i odgojitelj sjemeništaraca u Slavonskom Brodu, iz svoje je rodne Rijeke donio i iskustva rada tamošnje Socijalne samoposluge koja je prije deset godina, upravo na njegovu inicijativu, prva otvorena u Hrvatskoj, a danas slične postoje i u brojnim hrvatskim gradovima. Prije malo više od mjesec dana Socijalna samoposluga otvorena je i u Slavonskom Brodu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja