Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-sinisa-pucic

FRA SINIŠA PUCIĆ Bog nam je dovoljna sreća

"Isus u prispodobama Kraljevstvo Božje, najveću sreću, uspoređuje s malim stvarima koje je teško pronaći – gorušičino zrno, biser, novčić. Stoga, sreća i jest poput mozaika koji se slaže od kamenčića, malih dijelova, a svaki od njih našim danima, mjesecima i godinama daju smisao. Gospodin nas je obdario s mnogom braćom i sestrama. Radost je sačuvati svakog od njih, da ih ne izgubimo, ne za sebe, nego za Gospodina i Njegovo Kraljevstvo. Za to živimo, za to svaki korak naš ima smisao", piše fra Siniša Pucić u svojem promišljanju.

Fra Siniša Pucić: Naš cilj je živjeti ljubav

"Ljubav nema alternativu, te je nemojmo očekivati od drugih da ćemo je primati, već samo od Boga. Tako se nećemo razočarati u ljude, već samo u sebe ako je ne darujemo. Samo ako darujemo mnogo, mnogo ćemo i primati", poručuje fra Siniša Pucić koji se trenutno nalazi na službi prefekta sjemeništa u samostanu Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Socka u Slavonskom Brodu prima i dijeli ljubav

Fra Siniša Pucić, ovogodišnji mladomisnik i odgojitelj sjemeništaraca u Slavonskom Brodu, iz svoje je rodne Rijeke donio i iskustva rada tamošnje Socijalne samoposluge koja je prije deset godina, upravo na njegovu inicijativu, prva otvorena u Hrvatskoj, a danas slične postoje i u brojnim hrvatskim gradovima. Prije malo više od mjesec dana Socijalna samoposluga otvorena je i u Slavonskom Brodu.

Što je radost - zna mladomisnik fra Siniša Pucić!

"Radost je najdublja težnja svakog čovjeka; ako je ima onda je čuva kao najveće bogatstvo; ako je nema onda je sve spreman dati i učiniti da bi je stekao," fra Siniša Pucić koji je na svetkovinu sv. Franje u nedjelju slavio mladu misu na riječkom Trsatu - najsretniji trenutak u životu svakog svećenika.

Euharistijsko slavlje očima mladomisnika

Ovogodišnji mladomisnik fra Siniša Pucić uoči svoje mlade mise na blagdan sv. Franje Asiškog 4. listopada je u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Budimo mladi“ podijelio svoj pogled na euharistiju i njen značaj za život svakog kršćanina.

"Lice Marijino u Rijeci": Izložba ususret proslavi Velike Gospe

Otvaranjem izložbe o Marijinom liku u umjetničkoj baštini Rijeke u ponedjeljak 10. kolovoza započinje proslava svetkovine Velike Gospe. "Lice Marijino u Rijeci" nastala je u suradnji najstarije gradske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo i Katedre za umjetnost ranog novog vijeka Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Sedam stoljeća pobožnosti Gospi Trsatskoj

Svetište Gospe Trsatske najstarije je hrvatsko marijansko svetište i odredište mnogih hodočasnika koji tu pronalaze utjehu i mir te snagu i ustrajnost u svojoj vjeri. Svetište je nastalo 1291. godine kada je na trsatskom brežuljku na čudesan način 10. svibnja osvanula rodna kuća Blažene Djevice Marije te se tu zadržala 3 godine i 7 mjeseci. Potom je opet neobjašnjivo prenesena u talijanski grad Loreto gdje se nalazi i danas.

NEDJELJA DOBROGA PASTIRA "Ne želim prokockati milost koju sam dobio!"

"Ostvarenje nas samih i naših planova u životu je prije svega odgovor na poziv koji nam dolazi odozgor. Gospodin je taj koji nam pokazuje obalu prema kojoj trebamo ići i koji nam, još prije toga, daje hrabrost za ulazak u lađu." Tim riječima papa Franjo u svojoj Poruci za današnji, 57. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, ističe važnost Božjega poziva i čovjekovog odaziva na taj poziv.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja