Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dvoboj-hkr-a

ANA SRŠEN Paraolimpijka koja je ostvarila svoje snove

Plivanje na Paraolimpijskim igrama pred 17000 ljudi koji zdušno navijaju za vas, stalno nastojanje za barem malo pomaknuti dosadašnje granice, za stotinku popraviti rezultat... samo su neke od prelijepih stvari koje je plivanje donijelo u život hrvatske paraolimpijke od Atlante 1996. godine do Pekinga 2008., a sadašnje dopredsjednice Hrvatskoga paraolimpijskog odbora Ane Sršen, gošće emisije Dvoboj HKR-a 28. siječnja.

JOSIP GLASNOVIĆ – zlatni olimpijac iz Rija i svjetski rekorder u trapu

Odakle ljubav prema streljaštvu, koje su karakteristike dobrog trapaša, što je najvažnije na streljani, kako je znati da si olimpijski pobjednik te koliko stotinki ima za reakciju nakon ispaljivanja mete, samo su neke od tema o kojima je u Dvoboju HKR-a 17. prosinca govorio Josip Glasnović, olimpijski pobjednik u streljaštvu.

ZORAN PRIMORAC Zaljubljenik u stolni tenis i sedmerostruki hrvatski olimpijac

"Stolni tenis dao mi je sve - obilježio me kao osobu, usmjerio u životu i naučio da bez pravednog i mukotrpnog rada nema uspjeha. Naučio me odricanju, da budem pošten prema radu, da ne kradem jer sport je, prije svega fair play. Stolni tenis me oblikovao kod čovjeka i dao mi jako puno toga. Stolni tenis je moj cijeli život i dao mi je puno lijepih stvari, zato mu sad jednim dijelom, s pozicije predsjednika Saveza, pokušavam to vratiti", naglasio je Zoran Primorac, gostujući 3. prosinca u Dvoboju HKR-a.

IVICA KOSTELIĆ Sport je diktatura najjačih, ali ničega nema bez obitelji!

"Bez obitelji i našeg obiteljskog zajedništva ne bi bilo naših rezultata, niti naše priče. Sve što smo postigli, postigli smo zajedno. Bez obitelji ne bi bilo mojih rezultata, niti veselja kojeg su nam ti rezultati donijeli. Sve je, naravno, vodio otac Ante, a bez podrške majke Marice ne bismo došli daleko." Tim je odgovorom na pitanje "Što mu znači obitelj?" Ivica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš, osvajač velikoga Kristalnog globusa u Svjetskom skijaškom kupu 2011. godine, ali i osvajač bodova u svim disciplinama, započeo gostovanje u Dvoboju HKR-a 26. studenoga.

PAOLA BOROVIĆ Atletičarka i buduća doktorica znanosti

U atletiku je, kaže, upala nevoljko i gotovo slučajno, ali se kasnije u nju zaljubila i posvetila joj veći dio svoga života. Ali nije zaboravila ni obrazovanje, pa je nakon završenog Ekonomskog fakulteta ondje upisala i doktorski studij. Gošća Dvoboja HKR-a 19. studenoga bila je Paola Borović.

GORAN PERKOVAC Kapetan prve hrvatske momčadi s olimpijskim zlatom

U životu Gorana Perkovca, sadašnjeg izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije, posebno mjesto imaju Olimpijske igre u Atlanti 1996. kada je, kao kapetan, predvodio momčad koja je Hrvatskoj donijela prvo olimpijsko zlato. Perkovac je bio i Trener godine u Švicarskoj 2007. godine, ali i bivši izbornik Grčke i Švicarske, a kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobio je Državnu nagradu za šport Franjo Bučar.

KANUIST MATIJA MARINIĆ: Kanu je zahtjevan, ali predivan sport!

U Dvoboju Hrvatskoga katoličkog radija 15. listopada gostovao je Matija Marinić, hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama. Pojasnio je razliku između kajaka i kanua, približio ljepote bavljenja kanuom i najavio svoje sudjelovanje na OI u Parizu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja