Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovnost-poduzetnistva

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Društvena odgovornost za Krista

"Kada bi današnja Crkva sveobuhvatno i neustrašivo svjedočila izvanrednom vjerom, znamenjima i čudesima u Isusovo ime te poticala vjernike laike da se ugledaju u Isusove i apostolske primjere neustrašive vjere do krvi, kula bi se babilonska zvana neoliberalizam urušila sama od sebe poput jerihonskih zidina", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Marija posreduje za vrhunske poslovne pothvate

"Mnogo naših ljudi moli krunicu i u svojim molitvama moli Mariju da Bog učini ovo ili ono. Međutim, prava je molitva krunice moliti Mariju za prosvjetljenje što ja trebam učiniti za Boga", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Karakteristike lidera

"Povjerenje uvijek vodi rezultatu dobrih i izdaji od strane zlih. Lideri to znaju i zato je vjera u dobro i uspjeh jača od očekivanih podmetanja i izdaja. Lider je u stanju sve to nadvladati vjerom i dovesti kolektiv do uspjeha, znajući da će na tom putu biti izdaja i zatajenja". poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Negativne riječi uništavaju kreativnost i poduzetničku inicijativu

"Negativizam, destrukcija i optužbe su slobodan izbor. Nasuprot tome, slobodan izbor je da već sada mogu napraviti nešto novo. Postoje dva puta: širok i prostran – naizgled lakši, i uzak i tijesan – naizgled teži. Čovjek koji bira teže izbore zapravo bira dobro, jer 'jaram je moj sladak i breme je moje lako', riječ je Gospodinova", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Poduzetničko društvo

"Želimo li promijeniti svoju domovinu na bolje, najbolje da prvo krenemo od sebe pa da vidimo stvaramo li i živimo od svog rada ili sami sebe manipuliramo dok smo na teret drugima. Priče o raspadu društva i krivnji političara i drugi govori potpuni su promašaj. Treba tražiti ljude koji su pozitivni i proaktivni i okružiti se tim ljudima", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Vjera u uspjeh

"Etika je danas u suvremenom menadžmentu i poduzetništvu neizostavno poglavlje stručne literature. Znanost je dokazala da možeš biti istinski uspješan samo ako si etičan", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Tri vrste konkurentnosti

"Poslovne odluke koje su za nas važne, Bog želi da nosimo u srcu kroz određeno vrijeme i spoznamo da je to njegova volja. Nakon toga više nema sumnje i straha, vjera nadvladava sve prepreke", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Tri smjera stvaranja dodane vrijednosti

"Naš Stvoritelj je Bog velikog reda i sklada i sve što vidimo stvoreno u svemiru, stvoreno je po savršenom redu i skladu. Bog nas po evanđelju, ali i po razumu poziva da stvaramo po određenim pravilima, odnosno u redu i skladu. Očekuje se da naša djela budu skladna i uredna. Čovjek je vrijedan kada stvara nešto što je vrijedno za druge", poručuje dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Vizija poslovnog uspjeha je duhovno pitanje

Jedno od važnijih pitanja za vjernika poduzetnika je smije li poduzetnik planirati dugoročno i imati viziju uspjeha poslovne organizacije koju vodi ili je to područje koje mora prepustiti providnosti pa da Bog vodi razvoj poslovanja, dok se poduzetnik treba usredotočiti na ono svakodnevno. Pitanje je ovo koje zahtijeva pomno razmatranje i razlučivanje u traženju odgovora i istine.

DUHOVNOST PODUZETNIŠTVA Vrijednosti koje čine organizacijsku kulturu

"Neupućeni bi čitatelj mogao lako i površno adresirati ovaj socijalni problem na poduzetnike i menadžere koji bezosjećajno otpuštaju radnike radi profita koji nosi automatizacija i veća produktivnost. Međutim, tempo tržišnih promjena ne generiraju menadžeri, već kupci. Organizacije se prilagođavaju sve zahtjevnijim željama i potrebama kupaca", piše dr. sc. Vladimir Grebenar, pred., univ. spec. oec. u tekstu objavljenom u Veritasu u rubrici "Duhovnost poduzetništva".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja