Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-mihovil-kurkut

Argumenti HKR-a o odrastanju pod pritiscima

Koja je uloga roditelja, sustava, društva i Crkve? Zašto je važno razgovarati o problemima? Kome se i gdje obratiti za pomoć? To su neka od pitanja na koja su odgovore davali gosti emisije Petra Gabriša, magistra pedagogije i specijalizantica psihoterapije, salezijanac don Mihovil Kurkut, član družbe koja se bavi odgojem mladih i Danijel Janečić, glavni trener Hrvačkog kluba Sesvete. Emisiju je uredila Dalija Mock.

Iskreno i nevjerojatno svjedočanstvo don Mihovila Kurkuta

Neobična je njegova 'priča'. Osim što ovom Murterinu u Zagrebu redom krivo izgovaraju u naglasku i ime i prezime, salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladnika 'Salesiana', nije ostavio neizbrisiv trag samo kao župnik Kmana ili povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije, već i kao talijanski salezijanac. On je nakon 15 godina redovničkog rada s druge strane 'sinjega mora' ostvario transfer – nenogometni, nego svećenički – i vratio se u Domovinu. Sve to i puno više podijelio je s Rašeljkom Zemunović u novom 'Glasniku Srca Isusova i Marijina'.

ARGUMENTI HKR-a Molitve i post mogu utjecati na zbivanja u svijetu na taj način jer utječu na srca ljudi, njihova promišljanja i odnose

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija urednice Diane Tikvić u utorak 1. ožujka, uoči Pepelnice i početka korizme, o smislu posta, razlici između posta i nemrsa, pokori te o tome jesu li kršćani danas spremni na žrtvu govorili su salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije te karmelićanin o. Nikola Grizelj, odgojitelj bogoslova.

Od čiste i uredne kuće važnije je čisto srce na koje Gospodin čeka u ispovijedi

Od čiste i uredne kuće važnije je čisto srce i zato se brojni vjernici mire s Bogom u sakramentu ispovijedi. Koliko često bi se vjernik trebao ispovijedati? Zašto nije dovoljno osobno se pokajati i u osobnom razgovoru s Bogom ispovjediti grijehe, već je potreban sakrament? Što ako na ispovijedi neki grijeh zaboravimo ili se previše sramimo da bismo ga ispovjedili? Na ta i druga pitanja odgovarali su gosti: vlč. Odilon Singbo, don Mihovil Kurkut, SDB, i vlč. Branimir Budinski.

Salesianina odgojna večer: Strah današnje djece je da će vas razočarati, a znate li koja je naša velika greška u odgoju?

U kakvom su odnosu tradicionalne vrjednote prema mainstream trendovima? Kako se treba postaviti katolička obitelj pred suvremenim izazovima (Internet, mediji, potrošačko društvo)? Na koji način danas odgajati djecu? Odgovore na ova pitanja ponudili su predavači na "Salesianinim odgojnim večerima" 27. listopada na zagrebačkom Jarunu u crkvi "Sveta Mati Slobode" psihologinja i psihoterapeutkinja Ljubica Duspara i svećenik salezijanac don Mihovil Kurkut.

Važnost zajedničkog obiteljskog obroka

U novom videu rubrike "Dom Bosco" na YouTube kanalu Salesiana HR, mnogobrojna obitelj Blažević i don Mihovil Kurkut govore zašto je važno okupljati se za obiteljskim stolom.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja