Budi dio naše mreže

Ključna riječ: doc-dr-sc-oliver-jurisic

Treba paziti na odnos neznanja, čovjeka i Božjih zapovijedi

Na 15. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed višeg asistenta na Katedri filozofije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i župnika u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu doc. dr. sc. Olivera Jurišića.

Bog se u Isusovu uskrsnuću predstavio besmrtan i snažan u ljubavi da cijelog čovjeka može preobraziti i podariti mu vječnost

Na treću vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed višeg asistenta na Katedri filozofije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i župnika u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu doc. dr. sc. Olivera Jurišića. Između ostalog je istaknuo: "Ljubav Oca koja je toliko jača od smrti da i tijelo može uskrsnuti i preobraziti. Takav je Otac beskrajno udaljen od mitoloških i legendarnih bogova čija je ljubav bila kadra tek za povremene posjete podzemnim svjetovima mrtvih duša i mrtvih duhova."

Podsjetimo se zašto slavimo Božić

Na Božić iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed višeg asistenta na Katedri filozofije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i župnika u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu doc. dr. sc. Olivera Jurišića. "Spasenje čovjeka, kao i razlozi čovjekova pada i razlozi Kristova rođenja, čovjeku i kršćaninu postali su izgleda daleki i magloviti. Kao da se kršćanin danas prisjeća i podsjeća da je Kristovo rođenje bilo nešto sasvim drugo od onoga što je ono danas", poručuje, između ostalog, doc. dr. sc. Oliver Jurišić.

Naša glad za Bogom ne može biti nadomještena ljudskim snagama

Na 18. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed višeg asistenta na Katedri filozofije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i župnika u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu doc. dr. sc. Olivera Jurišića. "Tko će mi nadoknaditi život ako smrt vlada nada mnom i tko će mi nadoknaditi mir savjesti ako me grijeh sapinje i svladava?" pita se, između ostalog, doc. dr. sc. Oliver Jurišić.

O ulozi sv. Josipa u životu muškarca

Na blagdan sv. Josipa iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed višeg asistenta na Katedri filozofije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i župnika u župi sv. Josipa na Marijin Dvoru u Sarajevu doc. dr. sc. Olivera Jurišića. "Iz ono malo šturih informacija iz Svetog pisma koje imamo o svetom Josipu teško je izvesti zaključak kakav je on bio. Ipak se može pokušati opisati kakav je bio kao muškarac uzimajući u obzir neka njegova iskustva. Josip je muškarac koji šuti. U Svetom pismu nalazimo nijedne njegove riječi. Usudili bismo se reći da podsjeća na šutljivog muškarca koji govori možda samo onda kad treba i kad je riječ o nečemu važnom", poručuje doc. dr. sc. Oliver Jurišić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja