Budi dio naše mreže

Ključna riječ: dani-ludbreske-svete-nedjelje

Doznajte zašto slavimo Predragocjenu Krv Kristovu u Ludbregu

Danas slavimo Svetu nedjelju, centralnu proslavu u svetištu Predragovjene Krvi Kristove u Ludbregu u kojem je potvrđena čudesna pojava Krvi Kristove 1411. godine. Riječ je o sakralnom objektu nastao temeljem zavjeta Hrvatskog sabora iz 1739. godine, a izgrađeno je 1996. godine. Na dan proslave Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, na Svetu nedjelju 6. rujna, središnje euharistijsko slavlje predslavit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. U 10 sati, na ulazu uz prostor svetišta, kreće procesija svećenika i biskupa prema Zavjetnoj kapeli gdje će potom započeti misa.

Proslava Svete nedjelje uz bogat duhovni program za hodočasnike

Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u kojem je potvrđena čudesna pojava Krvi Kristove 1411. godine sakralni je objekt nastao temeljem zavjeta Hrvatskog sabora iz 1739. godine, a izgrađeno je 1996. godine. Svake godine početkom rujna, u Ludbregu se održava svečanost "Deset dana Svete Nedjelje" u čast Predragocjene Krvi Kristove. Vrhunac slavlja je u nedjelju, kada tisuće hodočasnika sudjeluju u bogoslužju.

Hodočašće hrvatske policije i vojske u ludbreško svetište: "Snagu i poticaj za svakodnevne zadatke policijski službenici dobivaju u vjeri"

"Ima razloga, zaista, da se svaki dan iznova pitamo: slaže li se, u momu konkretnom životu, moj način mišljenja s Euharistijom, s onim što ona doista jest i što je njezina poruka i sadržaj za mene osobno i za sve nas zajedno? Pred neizrecivom Tajnom Kristova Tijela i Krvi, mi ljudi ostajemo bez riječi. Ali, našem neznanju i našoj šutnji, našemu divljenju nad Božjom ljubavlju koja nam se na oltaru daruje, ali i našem poniznom priznanju kako ga zbog naše grešnosti nimalo nismo dostojni, hita u pomoć svjetlo i mudrost Božje Riječi", naglasio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja