Budi dio naše mreže

Ključna riječ: citadela-libri

Specijalizirana knjižara Citadela libri za utorak ima poseban program

Nova, specijalizirana knjižara Citadela libri u samom centru grada (Ulica Franje Račkoga 11, Zagreb) ovo je ljeto otvorila vrata i nizom predavanja utorkom obogatila je kulturnu ponudu grada Zagreba. Dolazeći utorak (17. kolovoza) je poseban jer se proslavlja rođendan osnivača i glavne urednice dr. sc. Sanje Nikčević u vremenu od 10 do 13 i od 18 do 21 sat.

Teatrologinja i kazališna kritičarka Sanja Nikčević: Umjetnost ne može funkcionirati bez afirmacije!

 U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Katarine Varenice u ponedjeljak 28. lipnja gostovala je profesorica u miru, teatrologinja i kazališna kritičarka Sanja Nikčević. Povod razgovoru je nedavno otvorenje knjižare "Citadela libri" te istoimene izdavačke kuće koja objavljuje samo ona djela koja afirmiraju temeljne ljudske vrijednosti.

Sanja Nikčević: "Imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti"

U povodu pokretanja nove izdavačke kuće 'Citadela libri' i objavljivanja knjige Rajmunda Kuparea 'Prebivao je među nama' teatrologinja prof. Sanja Nikčević je u Zagrebu 21. siječnja održala predavanje 'Pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti'. Govorila je o tome kako svjetonazor djeluje na umjetnost, kako i zašto nastaje kanon, što je iz kanona izbačeno te zašto imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja