Budi dio naše mreže

Nova, specijalizirana knjižara Citadela libri u samom centru grada (Ulica Franje Račkoga 11, Zagreb) ovo je ljeto otvorila vrata i nizom predavanja utorkom obogatila je kulturnu ponudu grada Zagreba. Dolazeći utorak (17. kolovoza) je poseban jer se proslavlja rođendan osnivača i glavne urednice dr. sc. Sanje Nikčević u vremenu od 10 do 13 i od 18 do 21 sat.

/ mp

Citadela libri je nova specijalizirana obiteljska izdavačka kuća koja vjeruje u pravo  na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti.  Zato  objavljuju vrijedna i kvalitetna djela koja afirmiraju temeljne ljudske vrijednosti, a nepravedno su zanemarena ili nepoznata. Specijalizirani su za područje kazališta, književnosti i povijesti i zato objavljuju dramska djela koja pročišćavaju, ojačavaju i uzdižu onoga koji čita/gleda i teorijska djela  koja jasno definiraju pojmove i  daju odgovore o svijetu oko nas.

Razlog pokretanja je uvjerenje da je izlaz iz izdavačke/čitalačke/ znanstvene krize  u malim izdavačkim kućama koje vodi želja za objavljivanjem vrijedne literature, a ne profitom jer je upravo to temelj europske civilizacije.  

Do sada su objavili dvije knjige drama: Rajmund Kupareo Prebivao je među nama. Tri suvremena prikazanja o jednom davnom događaju  i Denis Peričić Ima jena vekša sila. Netopir i Pekel na zemli, dva suvremena kajkavska mirakula. Odabrani teorijski naslovi potvrđuju tu misiju dokazujući da je u znanosti i danas moguće definirati pojmove i poslati jasne poruke. Do sada smo objavili Nadira Puškar Mustafić Suze u publici. Katarza u suvremenom auto/biografskoj američkoj drami i Miriam Mary Brgles Borba za moć: politika, umjetnici i publika. Društveni aspekti razvoja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Osnivačica knjižare Sanja Nikčević (1960.), redovna je profesorica u miru, teatrologinja i  kazališna kritičarka. Objavila je deset autorskih knjiga o američkoj, hrvatskoj, europskoj drami i kazalištu,  petnaest godina predaje kolegije iz povijesti drame i kazališta. 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja