Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cistoca

HALO, VELEČASNI Kako možemo biti sigurni da je Isus želio molitvu za jedinstvo?

Što je čistoća i kako je možemo čuvati kao Marija? Smije se li s ukućanima komentirati pokoru, u smislu da sam dobio previše ili premalo pokore? Kako možemo biti sigurni da je Isus želio molitvu za jedinstvo? Na ta i druga pitanja u petak, 21. siječnja odgovarao je fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

Znate li što je "klinika" Pokreta čistih srdaca? Možete joj pristupiti već danas!

Griješeći grijehom nečistoće, čovjek se usredotočuje na sebe, na svoje misaono-osjećajne težnje, i uništava ljubav, produbljuje egoizam, postaje ovisan i predaje se silama zla. Bog, međutim, poziva čovjeka na ljubav, na bezinteresno darivanje sebe po uzoru Osoba u Presvetom Trojstvu. Potrebno je svakodnevno moliti za dar izbjegavanja grešne prigode i dar čistog srca.

Što je duhovna čistoća?

Duhovna čistoća nije isto što i svetost, ali je preduvjet za svetost. Grješno je znati kako treba ispravno postupiti, a to ne učiniti. Međutim gore je činiti pogrešno, a nazvati to ispravnim. Saznajte što je duhovna čistoća i kako ju živjeti po uzoru na sv. Franju Asiškoga.

Što znači nasljedovati Krista u siromaštvu, čistoći i poslušnosti?

Evanđeoski savjeti stalno žive u Crkvi i oni su dar Krista Gospodina svojoj Crkvi, ali su i dar pojedincima, izabranima. A kad Bog nekoga poziva na posebni način života, drukčiji od većine naroda, on mu i daje posebnu misiju. To nikada nije iznad sila pozvanoga, a nije misija ni za uspavljivanje.

O čednom odijevanju iz perspektive jednog muškarca

"Kada žena nosi nečednu odjeću, to je poput vatrometa. Svi će je pogledati, a zatim će ubrzo maknuti pogled i to je to. Čedna žena je poput svijeće – misteriozna, topla, svijetla, sjajna… nosi poniznost u svome tijelu. Poniznost je primjeren stav prema dostojanstvu. Mislim da je čednost primjeren stav prema ženskom tijelu", rekao je Jason Evert, katolički autor i osnivač organizacije "Chastity Project" koja promiče življenje čistoće među mladima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja