Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas-sisak

Grad Sisak zabranio Caritasu humanitarno djelovanje u gradskim školama

Caritas Sisačke biskupije započeo je, u ponedjeljak 7. ožujka s provođenjem svoje korizmene akcije „Srcem se najviše daje“ koja se tradicionalno provodi od 2014. godine s ciljem prikupljanja prehrambenih namirnica (riža, šećer, ulje, sol, brašno, grah itd.) za potrebe pučke kuhinje Caritasa Sisačke biskupije i najsiromašnije članove našega društva.

Franjevci Bosne Srebrene nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu

Franjevci Bosne Srebrene u sklopu Karitativnog društva „Kruh sv. Ante“ nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu na Banovini. Nakon što je krajem lipnja o.g. donacijama Hrvata vjernika iz Australije izgrađena kuća obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a zatim i kuća obitelji Ive Peraka u Glini, ovih dana započeli su radovi na izgradnji obiteljskih kuća Alojzija Tadića i Marina Vučka u Petrinji.

Slovenski Caritas ne sustaje u pomaganju

U sklopu velike nacionalne humanitarne akcije koju je, potaknut stradanjem ljudi i razaranjem uzrokovanim potresom, početkom godine žurno pokrenuo Slovenski Caritas, u dogovoru s Hrvatskim Caritasom, u Distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije, za potrebe korisnika diljem Banovine dostavljena vrijedna pošiljka prehrambenih i higijenskih proizvoda prikupljenih u suradnji s Mercatorom d.d.

Neumorni volonteri Caritasa Sisačke biskupije svaki dan pomažu

Novinarska ekipa Hrvatske katoličke mreže uputila se prema potresom najpogođenijim područjima kako bi razgovarala s volonterima koji neumorno pomažu potrebitima. Donosimo svjedočanstva volontera koji svakodnevno pomažu na potresom pogođenom području.

Volonteri Caritasa Sisačke biskupije svih dobi ujedinjeni u pomoći žrtvama potresa

Čitava vojska volontera Caritasa Sisačke biskupije neumorno radi od kobnog ponedjeljka, 28. prosinca 2020. No, utorak, 29. prosinca 2020., ostat će upisan kao jedan od težih i tragičnijih dana u modernoj hrvatskoj povijesti. Toga dana razorni potres magnitude 6.2 po Richteru pogodio je Petrinju, Sisak, Glinu i njihovu okolicu te im je nanovo nanesena nemjerljiva šteta. Naime, spomenuto područje još je uvijek bilo u procesu duhovne i materijalne sanacije štete nastale u Domovinskom ratu te su spomenuti potresi unazadili razvoj toga područja.

Caritas Sisačke biskupije: "Ljubiti jedni druge kao same sebe – najvažnija je pouka s kojom naši volonteri započinju svaki dan"

Jedan oblik snage koji vraća vjeru u bolju budućnost nakon potresa je čitava vojska volontera Caritasa Sisačke biskupije koja od kobnog ponedjeljka neumorno radi ignorirajući strah i štetu koju su i sami doživjeli te sve prisutniji umor. Riječ je o mladima, braniteljima, navijačima, časnim sestrama, svećenicima i svim ostalim vjernicima i ljudima velikog srca koji su bili spremni pomoći. U najvećoj mjeri ti volonteri su mahom naši mladi – srednjoškolci i studenti. Upravo oni koje smo često nepravedno nazivali izgubljenom generacijom i za koje smo vjerovali da su paralizirani tehnologijom i igricama.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja