Budi dio naše mreže

U sklopu velike nacionalne humanitarne akcije koju je, potaknut stradanjem ljudi i razaranjem uzrokovanim potresom, početkom godine žurno pokrenuo Slovenski Caritas, u dogovoru s Hrvatskim Caritasom, u Distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije, za potrebe korisnika diljem Banovine dostavljena vrijedna pošiljka prehrambenih i higijenskih proizvoda prikupljenih u suradnji s Mercatorom d.d.

/ im/IKA

Prikupljene proizvode darovali su slovenski građani nakon kupnje u nekoj od Mercatorovih trgovina diljem Slovenije – od Primorske, Gorenjske, Notranjske i Dolenjske do Štajerske, Koruške i Prekmurja. U tri kombija puna namirnica stigli su materijalni izrazi solidarnosti, pomoći i ohrabrenja pojedinačnih darovatelja sabrani u Ljubljani, Celju i Novom Mestu.

Slovenski Caritas

Transport iz Slovenije u Hrvatsku koordinirao je i omogućio Savez Hrvatskih društava u Sloveniji predvođen HKD „Istra“ – Piran, čiji je predsjednik Joso Begić osobno dopratio pošiljku.

Slovenski Caritas

U ime ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svaline predstavnicima darovatelja je zahvalio Boris Peterlin, voditelj posebnih projekata Hrvatskog Caritasa, a uime Caritasa Sisačke biskupije koordinatorica Distribucijskog centra s. Smilja Čirko, koja je s gostima iz Slovenije podijelila iskustva, izazove i radosti gotovo dvoipolmjesečnog rada u Distribucijskom centru. Slovenski Caritas dosad je za potrebe stradalih na područjima pogođenim potresom prikupio i Hrvatskom Caritasu proslijedio 362.000 eura koje su darovali slovenski građani, tvrtke, udruge, župne zajednice i Crkvene organizacije, a većinu tih sredstava Hrvatski je Caritas usmjerio u nabavu dijela od 200 stambenih modula u kojima su svoje privremene domove – u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije – već našle brojne obitelji na cijelom području Banovine.

Slovenski Caritas

Uz Talijanski, Poljski, Japanski, Bugarski, Njemački, Makedonski, Austrijski, Srpski i Američki – Slovenski je Caritas jedna od organizacija članica Caritasa Internationalis koje su spremno, žurno, požrtvovno i velikodušno od samog popčetka pratile i podupirale nastojanja Hrvatskog Caritasa i Caritasove mreže da žrtvama potresa osiguraju dostojanstven život.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja