Budi dio naše mreže

Ključna riječ: caritas-bosne-i-hercegovine

ZAJEDNO ZA POTREBITE Poziv Caritasa BiH: Pomozimo susjedu u nevolji!

Caritas Bosne i Hercegovine pokrenuo je kampanju pomoći stradalima od potresa u Republici Hrvatskoj. "Želimo apelirati na sve žitelje Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost kako bi pomogli susjedu u nevolji, posebice žrtvama potresa na Banovini. Naime, dobro je poznata širina srca Hrvata tijekom rata i poraća kad se primilo brojne izbjeglice, a posebno tijekom akcije 'Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini' te pozivamo sve da otvore svoje srce, bili oni katolici ili ne'", istaknuo je ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. mr. sc. Tomo Knežević. Naime, pozivom na jedinstveni broj triju bh operatera 17 764 donira se 2,00 KM.

TJEDAN SOLIDARNOSTI Vaše donacije omogućavaju preživljavanje ljudima u BiH!

Caritas Banjalučke biskupije nesebično i odvažno pomaže svim ljudima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, kako u najtežim ratnim neprilikama, tako i danas. Kako izgleda prakticiranje caritasa, odnosno vršenje djelotvorne ljubavi prema bližnjima u potrebi, saznajte u videoreportaži u kojoj Vam Hrvatska katolička mreža donosi prizore, razgovore, emocije, ljubav i ljudsku blizinu. Putujte s nama Bosnom i Hercegovinom, odnosno Banjom Lukom i saznajte kako žive ljudi u potrebi.

Iseljavanje među najvećim izazovima za Caritas u Bosni i Hercegovini

Prema nedavnim podacima iz medija, u Bosni i Hercegovini je sve manje vjernika. Povodom "Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini", donosimo razmišljanja najodgovornijih za djelovanje tamošnjega Caritasa, koji su se osvrnuli na izazove s kojima se svakodnevno suočavaju.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja