Budi dio naše mreže

Ususret "Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji Hrvatski Caritas organizira od 18. do 24. ožujka, za HKR o svom iskustvu pomoći od Caritasa Biskuspske konferencije Bosne i Hercegovine govorila je Đenita Bulajić.

/ mp

Kako je istaknula Bulajić, ne samo da je duboko dirnuta pomoći koju prima već je ostala bez riječi.

“Ja sam dvostruki onkološki pacijent. Borila sam se s karcinom na plućima, a poslije toga mi je utvrđena metastaza na mozgu. U jednom trenutku moja prijateljica donijela mi je invalidska kolica koje je koristila njezina majka koja je preminula. Ta kolica dobila je od Caritasa. Kad su ljudi iz Caritasa doznali za moju priču odmah su mi priskočili u pomoć. Ta kolica sad koristim, ali njihova pomoć tu nije prestala. Zanimalo ih je na koji mi način još mogu pomoći. Nosili su mi i hranu i druge higijenske potrepštine koje su mi potrebne”, naglasila je Đenita Bulajić.

Naša sugovornica istaknula je neviđenu pažnju Caritasovih volontera.

“Već sam prije htjela istupiti u medijima jer sam htjela zahvaliti tim divnim ljudima na ogromnoj pomoći. Na sva ta ortopedska pomagala koja su mi potrebna, bar u Bosni i Hercegovini, zarađuju se ogromni novci. Onome kome nešto treba ta invalidska kolica su neprocjenjiva. Neobično su mi važna i sredstva za osobnu higijenu koja također dobivam jer su ta sredstva za onkološkog pacijenta izuzetno skupa”, poručila je Đenita Bulajić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja