Budi dio naše mreže

Caritas Bosne i Hercegovine pokrenuo je kampanju pomoći stradalima od potresa u Republici Hrvatskoj. "Želimo apelirati na sve žitelje Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost kako bi pomogli susjedu u nevolji, posebice žrtvama potresa na Banovini. Naime, dobro je poznata širina srca Hrvata tijekom rata i poraća kad se primilo brojne izbjeglice, a posebno tijekom akcije 'Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini' te pozivamo sve da otvore svoje srce, bili oni katolici ili ne'", istaknuo je ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. mr. sc. Tomo Knežević. Naime, pozivom na jedinstveni broj triju bh operatera 17 764 donira se 2,00 KM.

/ mp/IKA

Kako je objasnio mons. Knežević, da bi se mogla pokrenuti ta akcija bilo je potrebno osigurati poseban broj od strane regulatorne komisije kako bi taj broj bio jedinstven, a istodobno omogućen od sva tri bosansko-hercegovačkih operatera.

Poziv Caritasa Bosne i Hercegovine pročitajte u cijelosti:

“Tijekom 2020. godine, uz pandemiju korona virusa COVID-19, bilo je i drugih poteškoća koje su iza sebe ostavile teške i duboke tragove kako na pojedincima tako i na cijelom društvu. Jedan od njih je i potres koji je zahvatio i ovaj dio Europe. Republiku Hrvatsku pogodila su dva teška potresa, prvi u Zagrebu i okolnim mjestima, 22. ožujka 2020., a drugi u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima, 28. i 29. prosinca 2020. Sa sobom su odnijeli ljudske živote i mnoge ozlijedili, a iza sebe su ostavili ruševine, strah i neizvjesnost.

Nadaleko je poznata širina i darežljivost bosanskohercegovačkog čovjeka, a koja poziva i potiče sve nas na nesebično darivanje i pružanje konkretne pomoći stradalima od razornog potresa preko Caritasa Bosne i Hercegovine. Tijekom minulih desetljeća svi smo osjetili što je Caritas u našoj ovozemaljskoj domovini Bosni i Hercegovini, bez obzira na našu vjersku i nacionalnu pripadnost. Imajmo povjerenje u Caritas i pomozimo bližnjega u nevolji u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima.

Pozivom na jedinstveni broj triju bh operatera 17 764 donirate 2,00 KM!

Svoj dar uputite izravno preko Caritasa Bosne i Hercegovine:

Caritas Bosne i Hercegovine

UniCredit Bank d.d. Mostar

KM: Transakcijski račun: 338 320 22007 22429

Devizni račun:IBAN BA39 338 060 48937 86133

SWIFT CODE: UNCRBA 22

Navesti naznaku: Za stradale od potresa u Republici Hrvatskoj!

Iskrena hvala svim nesebičnim darovateljima i neka vas dobri Bog blagoslovi!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja