Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak-i-odnosi

Istina o braku i obitelji

Bitno je pokazati da je bračna zajednica postojana, trajna i cjelovita. Brak nije samo odraz potpisanih obveza, nego izričaj mnogo dublje i smisaonije stvarnosti, to je svakodnevni rast i darivanje, bez zadrške.

Obitelj je najljepša riječ i najvažniji pojam

Činjenica je da se obitelj u suvremenom svijetu nalazi u krizi te da postoje određene snage kojima je cilj uništiti tradicionalnu mnogobrojnu kršćansku obitelj. Ipak, obitelj koja se gradi na ljubavi, odgovornosti i požrtvovnosti ostat će vjerna svojim vrijednostima i tradiciji. U nastavku pročitajte zašto je obitelj važna i čemu nas obitelj uči.

Kako se griješi protiv vjernosti bračnoj ljubavi?

"Svaki preljub je snažna prijetnja bračnoj sreći. Po meni, najteži preljub je onaj koji se konzumira s prostitutkom. U tom slučaju se čini trostruki grijeh: protiv samoga sebe, protiv svog bračnog druga i protiv prostitutke", piše o. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva.

ODNOS U BRAKU Ženi nije potreban pomagač, nego suprug

Pogledao me kao da sam rekao da idem izraditi svemirski brod. Odgovorio je s mješavinom iznenađenja i divljenja: "Super je što pomažeš svojoj ženi. Ja ne pomažem svojima, jer kad to učinim, ona ne pokazuje zahvalnost, na primjer prošli tjedan sam oprao pod, a nisam čuo ni hvala."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja