Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bracno-zajednistvo

7 elemenata za uspješan kršćanski brak

Kršćanski brak potrebno je iz dana u dan graditi kako bi jedinstvo potrajalo vječno. Ako muž i žena ne mole zajedno, njihovo jedinstvo postaje teško, gotovo nemoguće. Ljubav dolazi odozgor i treba je tražiti od Boga koji je beskrajna ljubav. Donosimo sedam elemenata koji čine preduvjet za uspješan kršćanski brak.

Tko ne zapadne u krizu neće moći u svom odnosu ići naprijed! Kriza može biti dobra za brak!

Na početku svake veze postoji nepoljuljano povjerenje i uvjerenje: ako se dovoljno volimo, ići ćemo kroz život bez problema i kriza. Nasreću, to nije slučaj. Jer: Tko ne zapadne u krizu neće u svom odnosu moći ići naprijed. Naravno, nitko se ne veseli krizama. Ali bez kriza jednostavno nije moguće živjeti. Par koji se želi razvijati zato smije biti zahvalan za takve situacije. Donosimo sedam stepenica bračnoga odnosa koje vam mogu pomoći da bolje razumijete svoga supružnika!

Davne 1956. započeli su svoj bračni hod, a danas svjedoče: U vjeri smo nalazili utočište, bez Božje pomoći i milosti ne bismo uspjeli!

"Ono što nas je spašavalo bilo je strpljenje. Nije bilo jednostavno u početku, oboje smo bili bez igdje ičega, siromašni, ali smo bili jaki duhom pa smo sve izdržali. Kada je prisutna ljubav i razumijevanje, sve se može", poručili su supružnici Štulić iz Zagreba, koji su ove godine proslavili 65 godina zajedničkoga bračnog života.

Što nam sv. Josip poručuje o apstinenciji i prirodnom planiranju obitelji?

U kulturi opsjednutoj fizičkom dimenzijom intimnih odnosa lako je povjerovati da su razdoblja apstinencije loša za brak. Iako su ta razdoblja teška, ona su i poziv – poziv da naš brak usmjerimo na Krista. Bračno zajedništvo Marije i Josipa, koji su u svom suzdržavanju ipak bili savršeno sjedinjeni u svojoj ljubavi prema Kristu, nas potiče da živimo tu istinu potpunije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja