Budi dio naše mreže

Ključna riječ: borba-sa-strahom

Molitva je najjače oružje protiv straha i anksioznosti

Za koncentraciju na pozitivno i za dobivanje samokontrole, dobro je naučiti vježbe disanja. A najbolje od svega je koncentrirati se na molitvu. Onu najveću i najjednostavniju. Na Očenaš i na Krunicu. Nevjerojatno je koliko malo vremena treba za smirenje i za osjećaj povratka snage i volje, kada se tako počne dan ili u krizi. Nekoliko dubokih udaha, nekoliko puta ponoviti Očenaš, jedna desetica... I to je to.

Molitva za oslobođenje od straha

Zahvaljujem ti za ljubav i milost prema meni i mojoj obitelj. Zahvaljujem ti što su Sotona i njegove horde, nemoćni pred Tobom i tvojom milošću. Stavljam sebe i svoju obitelj u tvoje moćne i nježne ruke.

FRA IVAN MARIJA ĐUZEL "Đavao nam utisne dubok strah po nesvjesnosti da smo ljubljena Božja djeca"

"Jesi li ti svjestan da je Bog tvoj otac i da si ti njegovo dijete koje je po krštenju primilo duhovne moći, snagu i autoritet nad đavlima koji te tlače? Ako nisi svjestan, đavao će to primijetiti. Kada moliš za posao, brak, ispite i ne dobiješ ono za što si molio, đavao će ti tada reći da nisi dovoljno dobar. Ako je u tebi osjećaj manje vrijednosti zbog rane odbačenosti, kada misliš da nisi dovoljno dobar i grizeš se u sebi zbog toga, tada te đavao napada. Zapamtite, uvijek kada je Bog na optuženičkoj klupi, tužitelj je sam sotona", poručio je Đuzel.

Borba sa strahom - strah je suprotnost vjeri

Svi se nečega bojimo. Srce nam počne jače lupati, razum nema odgovora, očekujemo kaznu, oduzima nam se snaga i gasi se volja za borbom. Strah nas može udaljiti od mnogih blagoslova, i zbog njega činimo mnoge kompromise koji nerijetko vode u grijeh. Sam po sebi strah nije grijeh, međutim navodi nas da bježimo i oduzima nam snagu da se borimo za ono što želimo. Nije nam jasno zašto se neke žene boje miševa kada su veće i jače od njih, niti nam je jasno zašto se muževi boje da će već sutra bankrotirati i da neće moći svojoj obitelji priskrbiti potrebno, a već imaju stalan posao. Zašto se javljaju takvi, ali i mnogi drugi strahovi?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja