Budi dio naše mreže

Ključna riječ: blagdan

Uskrs - najveći kršćanski blagdan?

Približavamo se danu Isusova uskrsnuća i Njegove pobjede nad grijehom i smrću. Za vjernike je Uskrs središte cijele liturgijske godine i središnje otajstvo vjere. U medijima redovito čitamo kako je Uskrs najveći kršćanski blagdan. No je li Uskrs uistinu blagdan? Pročitajte što za HKM kaže liturgičar.

Pogledajte koje devetnice možete moliti u rujnu

Devetnica je molitva tijekom devet dana uzastopno koju možete moliti na željenu nakanu ili kao zahvalu za primljene milosti. U nastavku donosimo imena nekoliko svetaca kojima možete moliti devetnicu uoči njihova blagdana ili spomendana.

POGLEDAJ U SEBE Kršćanska meditacija uz blagdan Tijelova

Pogledajmo u sebe i oko sebe. Napredovali smo u odbacivanju grijeha? Hvala Bogu. Napredovali smo u molitvi? Hvala Bogu. Napredovali smo u teološkoj izobrazbi? Hvala Bogu. Napredovali smo u nekim crkvenim pokretima? Hvala Bogu. Međutim, je li nam sve to pomoglo da stvarno, zbilja stvarno živimo kao braća i sestre?

NCM "Ivan Pavao II." proslavit će blagdan sveca zaštitnika i obilježiti 14. obljetnicu

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." proslavit će blagdan svoga zaštitnika i obilježiti Dan nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." u petak, 22. listopada, pod geslom „Vrijedi(š)“. „Mladi, vi vrijedite, dragocjeni ste u Božjim očima, dragocjeni ste u našim očima. U to mi u Centru uistinu vjerujemo. I to pokazujemo kako riječima, tako i svakim našim projektom koji je usmjeren prema djeci i mladima“, rekao je vlč. Šimo Maršić.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja