Budi dio naše mreže

Ključna riječ: alateia

Zašto su kontemplativni samostani nevidljiva, zelena "pluća" svijeta?

Iako ih ne vidimo, kontemplativni redovnici i redovnice kontinuirano udahnjuju život svijetu. Poneki se pitaju koji je smisao i koja vrijednost njihova postojanja u našem vremenu, u kojem ima toliko mnogo hitnih situacija gdje bi se valjalo suočiti sa siromaštvom i oskudicom. Kakav učinak može imati njihova molitva u vidu rješenja tolikih konkretnih problema koji neprekidno pogađaju čovječanstvo?

Samo nam dvoje treba: Bog i bližnji

U današnje vrijeme "prva i najveća zapovijed" je - udaljenost. Ali Bog uvijek pronalazi način usprkos svim preprekama, uvijek pronalazi nove oblike i zasigurno otkriva kako biti blizu drugoga čak i usred daljina.

Kako prepoznati simbole mučeništva u umjetnosti

Palme su možda najčešće korišteni simbol mučeništva u umjetnosti. U bizantskim mozaicima često se nalaze prikazi mučenika koji u rukama drže grančicu palme, dok je simbol palminog lišća često bio ugraviran na grobnici prvih kršćanskih mučenika.

Ako mislite da ste loša majka, preispitajte svoja očekivanja!

Ako imate trenutke osjećaja neuspjeha, mislite da ste loše mame, podsjetite se da to zasigurno niste. Preispitajte svoja očekivanja i odvojite malo vremena za punjenje baterija. Što je najvažnije, oslonite se na svog Nebeskog Oca, imajte povjerenja da će vas utješiti jer On je s vama kroz sve uspone i padove.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja