Budi dio naše mreže

Ovaj tjedan otkriveno je da preko svoje zaklade Lionel Messi plaća doručak za 15 tisuća djece u u 40 škola u Mozambiku. Kampanja Messijeve fondacije predano doprinosi "Programu školskog doručka" od školske godine 2016. - 2017.

/ vž

Lionel “Leo” Messi svjetski je poznati nogometaš. Porijeklom iz Argentine, trenutno igra u španjolskim klubu Barcelona i za argentinsku reprezentaciju. Kao slavna osoba malo je toga što se ne zna o njegovom životu, ali pokazalo se da još uvijek ima nekoliko iznenađenja u rukavu, prenosi Aleteia. Ovaj tjedan otkriveno je da preko svoje zaklade plaća doručak za 15 tisuća djece u Mozambiku. Kako se doručak poslužuje u školi, ovaj obrok im je također poticaj za pohađanje nastave i  obrazovanje.

Mozambik je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta

Sve to koordinira argentinski misionar Juan Gabriel Arias koji godinama radi u Mozambiku. Fra Arias je župnik u župi San Benedikt u Magundzeu, 150 milja udaljenom od glavnog grada Maputa i 22 milje od Xai Xaija, glavnog grada provincije Gaze. Fra Arias je vrlo cijenjen u regiji. Tamo je stigao s još šest svećenika na tromjesečnu misiju i, kako duhovito opisuje vlastito iskustvo u trećem licu, “njegov um je bio oduševljen i zaljubio se u ljude u zemlji”. Oni koji ga poznaju šalju mu podršku iz drugih zemalja i kontinenata. To je pokrenulo inicijative poput poput šivanja maski od materijala s mozambičkim uzorkom kako bi se prikupio novac za njegovu misiju.

Foto: Facebook

Zbog dugotrajnih sušnih razdoblja zemlja je suočena s nedostatkom hrane i trajnom pothranjenošću. Kako je sam misionar objasnio, djeca ponekad imaju dovoljno hrane samo za jedan obrok, i to ne u danu nego svaki dan i pol. Da bi pohađala nastavu moraju putovati nekoliko kilometara što je rezultiralo velikom stopom nepismenosti.

Kampanja Zaklade Lea Messija osigurava da 15 tisuća djece iz 40 škola svakodnevno dobiva hranu i pohađa nastavu. Time na izravan način poboljšava uvijete života u Mozambiku. Kampanja Messijeve fondacije predano doprinosi “Programu školskog doručka” od školske godine 2016. – 2017.

Lionel Messi / Foto: Facebook

Inicijativa Zaklade Leo Messi jedan je od mnogih projekata koji omogućuju održavanje misija Katoličke crkve širom svijeta. To je poziv i za sve nas da damo vlastiti doprinos molitvom, žrtvom ili milostinjom, svatko prema svojim mogućnostima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja