Budi dio naše mreže

Ključna riječ: 2-nedjelja-kroz-godinu

Što god vam rekne, učinite!

Dakle, što god nam Isus rekne - treba činiti. Ne nešto, ne pola, ne dio, nego što god. Kada Isus kaže: "Učini ovo!" - učini!

Bog za nas čuva ono najbolje i neprestano nam daje najbolje od sebe

Čudo koje je učinio Gospodin Isus na svadbi potaknulo je ravnatelja stola da bude iskren, ali isto tako i da oda priznanje zaručniku što se služio ispravnom logikom čuvajući dobro vino, te nije išao logikom podvaljivanja. U biti to su bili komplimenti koje je trebalo uputiti Isusu, jer je on pravi Zaručnik ljudskoga roda i autor spomenutoga čuda.

Religija koja nameće ljudima osjećaj krivnje - priječi otkrivanje i prihvaćanje Božje ljubavi

Na drugu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije prenosimo propovijed doc. dr. sc. Zdenka Ilića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije koji radi na Međubiskupijskom sudu prvoga stupnja u Đakovu kao branitelj veze, aktivni je član Hrvatskog kanonističkog društva i drži kolegije iz kanonskog prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Ilić, između ostalog, poručuje: "Religija koja neprestano nameće ljudima osjećaj krivnje i nedostojnosti, koja čovjeku nameće neprestanu potrebu za kajanjem, čišćenjem, jer se smatra prljavim, nečistim, takva religija priječi otkrivanje i prihvaćanje Božje ljubavi. I to je razlog neprestane potrebe čišćenja."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja