Budi dio naše mreže

Umijeće zajedničkog donošenja odluka u paru

Donosimo nekoliko savjeta za izbjegavanja svađa te za učenje timskog rada.

/ mp

Kad medeni mjesec završi, počinje se pojavljivati potpuno drugačija, do tada nepoznata, strana vašeg voljenog supružnika. Možda će vam pokušati nametnuti svoje stavove i mišljenja. Do nedavno je (on/ona) bio/bila savršeno raspoložen/a da radi sve što sam želio, ali sada, on (ona) mi prkosi i postavlja svoje zahtjeve.

Ista je to stara priča o mladencima koji su iznenada pali sa svog čarobnog oblaka i vidjeli se onakvima kakvi zapravo jesu. Svatko od njih očajnički pokušava prevladati u vezi. Ali, kako nauče donositi odluke zajedno?

Obavijestite svog supružnika kako razmišljate

Ako ne shvatite što je suživot s nekim, svakog partnera očekuje gadno iznenađenje. Zato je bolje da naučite kako zajedno odlučivati i povremeno popustiti, donosi Aleteia.

Da biste znali gdje svatko od vas stoji, prođite kroz sve aspekte svog života i razgovarajte o njima: kućanskim poslovima, karijeri, izboru odmora, broju djece koju ćete imati, upravljanju financijama, društvenim obvezama i seksualnoj intimnosti.

Od međusobne borbe do timskog funkcioniranja

Razdoblje prilagodbe nikad nije lako, ali omogućuje supružnicima da od međusobne borbe dođu do timskog funkcioniranja unatoč razlikama u temperamentima ili sferama interesa.

Činite kako poručuje sveti Pavao u Poslanici Rimljanima: “Prigrljujte jedni druge kao što je Krist prigrlio vas na slavu Božju” (Rim 15, 7).

Umjesto da vas razdvoje, razlike mogu vašu vezu učiniti uzbudljivijom i zadovoljnijom. Prihvaćanje je važan korak prema osobnoj zrelosti koji će vašu vezu ojačati.

Ključne riječi:
kršćanski brak

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja