Budi dio naše mreže

Drugi nacionalni susret samaca otvorenih za katolički brak održat će se 4. studenoga u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Taj je susret prilika samcima da se povežu s osobama koje dijele iste vrijednosti i vjerovanja te da se otvore novim mogućnostima.

/ dp

“Susret je namijenjen svima koji se žele pripremati za sakrament ženidbe, dakle onima od 27 do 50 godina koji žele čuti nešto više i koji su otvoreni za nova poznanstva. Očekujemo veći broj ljudi koji dolaze iz cijele Hrvatske, susjedne nam Bosne i Hercegovine i susjednih nam zemalja Europske unije”, rekao je u Aktualnom HKR-a Tomislav Belavić, predsjednik katoličke udruge “Prilika za susret”.

Prošle godine na susretu u Karlovcu okupilo se više od 400 osoba otvorenih za katolički brak, a Belavić je naglasio što sudionike očekuje na ovogodišnjem susretu.

Obitelj je nešto što treba njegovati i to vidimo u situaciji u kojoj imamo demografski krah, sve manje djece i parova koji ostaju zajedno.

“Osim rektora svetišta svetog Josipa u Karlovcu, mons. Antuna Sentea, vlč. Ivana Begovića, župnika župe Preslavnog Imena Marijina u Retkovcima, bit će tu i psihologinja dr. Darija Salopek-Žiha iz Našica, supružnici Danijela i Ivan Katanović iz Kristofora s tečajem ‘Ljubav i poštovanje’ te slavljenički tim Eho projekta”, rekao je.

Je li lakše danas srodnu dušu naći preko interneta i na što treba pritom pripaziti, pitali smo osnivačicu internetske platforme KatSus za Hrvatsku Vlatku Kalinić.

Siguran prostor za upoznavanje

“Svjetovne aplikacije za upoznavanje partnera, svjetovne su – u najgorem mogućem pogledu. Htjeli smo osigurati prostor za ljude koji su u vjeri i koji traže partnera koji je također u vjeri”, pojasnila je Kalinić.

Osobe koje su u starijoj dobi ostale same, kreću se u svojim stalnim krugovima i teško izlaze izvan njih pa će teško i upoznati nekog novog. Kalinić je pojasnila kako u tome može pomoći virtualni svijet.

Kroz ove susrete želimo osvijestiti da je brak važan i da je poziv nekima da u njega uđu spremni na davanje i na žrtvu.

“Virtualni prostor daje nam sigurnost i kontrolirane uvjete u kojima možemo upravljati slikom o sebi. Potencijalno je loše i to što nam on daje priliku da filtriramo”, kazala je.

Pojasnila je i odakle suradnja internetske platforme i katoličke udruge u organizaciji ovog susreta.

“Sve više udruga i projekata i inicijativa se uključuje jer prepoznaju važnost osvješćivanja važnosti brakova kojih je sve manje. Obitelj je nešto što treba njegovati i to vidimo u situaciji u kojoj imamo demografski krah, sve manje djece i parova koji ostaju zajedno. Kroz ove susrete želimo osvijestiti da je brak važan i da je poziv nekima da u njega uđu spremni na davanje i na žrtvu”, rekla je Kalinić.

Plan je da ovaj karlovački susret preraste u četiri regionalna, a na njega se možete prijaviti na društvenim mrežama Prilike za susret i platforme Katsus.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja