Budi dio naše mreže

Korizma je milosno vrijeme za molitvu, post i milostinju. No, bračni par može napraviti korak dalje zajedno. Pravo je vrijeme da zavirite u svoj odnos čujete poziv Duha Svetoga, koji poziva bračne parove da postanu živi znakovi božanske ljubavi.

/ dz

Savršeno vrijeme za bračno proljeće

Prava korizmena žrtva vidi se kod umornog supružnika koji odvoji vrijeme da posluša svog partnera koji ima potrebu za razgovorom ili koji navečer prestane raditi kako bi pogledao film ili sjeo na rub dječjeg kreveta i dugo razgovarao. sa svojim bračnim drugom. Isto tako, žrtva može biti i kod supružnika koji se odlučio suzdržati od svih onih malih dnevnih ukora zbog manjih grešaka ili koji pokušava, radostan  odgovoriti na razumne želje svog supružnika.

Supružnik koji se ne ustručava zamoliti za oprost zbog pogrešaka, koji pronađe put izraženoj i zainteresiranoj nježnosti ili koji gestama pokuša pokušati obnoviti raspucane veze sa svojim roditeljima ili rođacima, živi plodnu korizmu. Isto kao i par koji ograničava svoj životni stil da bi novac davao onima koji trebaju trebaju plodnu korizmu.

Ali na svakom je supružniku da u konačnici znaju što Gospodin traži od njih i što možda odgađaju ili izbjegavaju. Zapravo se manje radi o preispitivanju nego o stvaranju tih neiskorištenih bogatstava, tih čudesnih potencijala koji čekaju u srcu svakog od nas da se ostvare. Da, “pravo je vrijeme” za nježno pravovremeno preslagivanje. Za novi početak, za Uskrs … za novo i prekrasno bračno proljeće!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja