Budi dio naše mreže

Mlada majka Dora Karčić na svojim društvenim mrežama podijelila je nekoliko zanimljivih savjeta svakojoj majci koja se bori s "majčinskim stresom".

/ Ivana Markić

Dogodi se ponekad da pomislimo da nas nitko ne razumije te da smo u nastaloj situaciji sami. Majčinstvo je zasigurno jedan prekrasan Božji dari, ali isto tako i izazovan. Stoga je mlada majka Dora Karčić na svojem Instagram profilu podijelila nekoliko važnih savjeta za majke. Dora je majka blizanaca i vjerujemo da svaki savjet dolazi iz iskustva i srca. Pa u nastavku pročitajte što to ona poručuje svakoj mami koja se bori s “majčinskim stresom”.

Kao mama blizanaca mogu ti reći: „razumijem te!“

Dobar dio dana sam samas djecom, vremena za sebe imam vrlo malo, radim kako bih se bar malo udaljila od svakodnevnih obaveza. Raspored nam je „gust“ u svakom pogledu i često mi se čini kao da je previše svega. Ako sam nešto naučila u posljednjih 9 mjeseci, onda je to kako se nositi sa majčinskim stresom.

Dan po dan, zadatak po zadatak: prestani gledati širu sliku, bitno je usredotočiti se na pojedinačni zadatak.

Prihvaćanje: fizički ne stižeš sve – odredi prioritete, skrati popis i budi zadovoljna sa sobom iako nisi učinila sve što si planirala.

Ne postoji “super žena”: čak ni one žene koje izgledaju kao da im je sve sređeno – nije. Ljudi pokazuju ono što žele pokazati. Svatko se s nečim bori. Nemoj dopustiti da se osjećaš loše samo zato što se uspoređuješ s drugima.

Život dolazi periodično: ovo razdoblje pretrpanosti i „ne stizanja ničega“ promijenilo ti je baš sve prioritete – bitno je da preživiš. Živi u periodu u kojem se nalaziš. Ovo nije vrijeme savršenstva nego rasta.

Tvoja djeca ćete voljeti bez obzira na sve: nemoj se sažalijevati jer svojoj djeci nisi pružila više. Pružila si im najbolje i djeca te vole bezuvjetno. Zahvalna su ne svemu što im daješ i ne gledaju ono što nisi.

Budi iskrena i prihvati pomoć: nadvladaj svoj ponos/sram i ljudima kojima je stalo do tebe reci svoje poteškoće. Možda ne mogu pomoći fizički, ali emocionalna podrška je jednako važna. Tvoje “najbolje” je dovoljno dobro!

Podijeli ovo s mamom koja to treba čuti!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mama blizanaca 👶🏼👶🏼 (@doramacek)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja