Budi dio naše mreže

Gospodin poznaje našu obitelj, našu kuću, nas same. Zna da nismo savršeni i da nam nedostaje ljubavi i razumijevanja. Molimo Ga da znamo praštati jedni drugima, da se ne optužujemo i ne osuđujemo.

/ bg

Jednom doista mudrom čovjeku dođe neki mladić i reče: Ne mogu više na kraj sa svojim roditeljima. Svakog se dana prepiremo. Staromodni su, bez ikakva smisla za suvremeno. Što da učinim? Otići ću od kuće!

Mudrac odgovori: Razumijem te, mladi prijatelju. Nešto slično događalo se i sa mnom. Kad sam bio tvojih godina, moji roditelji bili su jednako zaostali. Nije bilo za izdržati. No, sa starim ljudima valja biti strpljiv. Oni se sporije mijenjanju. Nakon deset godina toliko su toga naučili da sam s njima mogao razgovarati o koječemu. I, što da ti kažem? Danas, nakon dvadeset godina – vjerovao mi ti ili ne – kad se moram posavjetovati u nečemu, pitam prvo svoje roditelje. Tako ti se oni mijenjaju!

Molitva za roditelje

Gospodine, molim te za roditelje jer oni su moja stijena na koju se mogu osloniti kad god me stigne nevolja. Oni su moja uzdanica i najbolji prijatelji kada me drugi napuste. Čuvaj ih i pazi od svih nedaća ovoga svijeta jer ne znam što bih da me ovako mladog napuste.

Čuvaj, Gospodine, sve mlade čiji su roditelji napustili ovaj svijet, sve mlade koji su zanemareni od svojih roditelja. Daruj im snage i milosti da mogu oprostiti jer ako tražimo praštanje, moramo znati i praštati.

Našim roditeljima daruj mudrosti da svako svoje dijete izvedu na pravi put, da mogu ponosno reći: Ovo su moja djeca! Neka nas po roditeljskoj ljubavi i dalje štite i brane, a ti, Gospode, štiti njih jer oni su naša snaga, naša bol, naša sreća i naše sve. Amen.

Iz molitvenika: Mladi pred Bogom

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja