Budi dio naše mreže

Zlatko Krznarić iz Čakovca suprug je i otac petero djece te voditelj muške molitvene zajednice "Krist Kralj". Radi kao vozač kamiona i tako brine za svoju višečlanu obitelj. Donosimo njegovo svjedočanstvo.

/ bg

U videu snimljenom za 2. online konferenciju katoličkih muškaraca, Krznarić s ostalim katoličkim muškarcima dijeli svoju priču koju donosi portal Muževni budite, a koju prenosimo u cijelosti.

Njegova priča nije uopće jednostavna jer je 2011. godine imao prometnu nesreću zbog koje je postao invalidom. Prije toga je ostao bez svega jer je imao kredit u švicarskim francima. S amputiranim stopalom, u dugovima i petim djetetom na putu, nije znao što i kako učiniti. Shvatio je kako ne drži više on konce u rukama nego Bog. To je bilo njegovo novo rođenje.

Već šest mjeseci nakon nesreće, za Veliku je Gospu hodočastio u Rijeku s „friškom protezom“ jer je osjetio nadnaravnu snagu koju je dobivao od Gospodina. Odlučio je i nastaviti raditi jer mu je, kako objašnjava, bila „zdrava duša“. Nije se bojao ničega jer je znao da Bog sve vodi i da se brine za njega. „Ukoliko smo Božji, tad smo najjači.“ Muškarac je stvoren da služi obitelji.

Postao je, između ostalog, svjestan kako bez Boga ne može učiniti ništa i kako ne može biti dobar suprug i otac bez Božjeg vodstva. Na jednom hodočašću u Mariju Bistricu predao je svoju djecu Bogu Ocu rekavši Mu: „Oče nebeski, Bože, Ti budi otac mojoj djeci onda kada ja to ne znam, kad ja to ne mogu.“

Veliku važnost u njegovoj obitelji, nakon njegove životne nesreće i obraćenja, igra obiteljska molitva. „To bih htio da zaživi u svakoj obitelji“, naglašava Krznarić, navodeći mnoge milosti koje je njegova obitelj zadobila moleći krunicu svaki dan.

Na kraju videa obratio se muškarcima naglašavajući i važnost molitve i muških molitvenih zajednica. „Hoću da vas Duh Sveti dotakne. Tamo gdje jesi, gdje si posijan, ako te Gospodin zove, da pozoveš prijatelje, da se okupite, ne samo u obitelji, nego da se okupite na zajedničku molitvu.“

Pozvao ih je na život u Božjoj prisutnosti i potpuno predanje Bogu. „Kada ne možete sami na vlastiti pogon, priključite se na onaj koji je Božji i nećete požaliti.“

Krznarićevo svjedočanstvo pogledajte u priloženom videu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja