Budi dio naše mreže

MAJČIN DAN Kako ga proslaviti ako ne živite blizu majke?

Pomoću moderne tehnologije gledajte najdraži film uživo i komentirajte ga, a možete i zajedno kuhati putem video poziva! Ne volite filmove, ili vas i vašu majku vežu neke druge stvari? Vjerujemo da ćete pronaći način da razveselite svoju mamu i uljepšate joj dan unatoč fizičkoj distanci.

/ fe

Ako ste odselili od svojih roditelja i ne živite blizu majke ili ju trenutačno ne možete posjetiti, proslava ne treba izostati – prenosi blessedisshe. U nastavku pročitajte nekoliko zanimljivih ideja o tome kako da Majčin dan učinite posebnim unatoč fizičkoj distanci.

1. Pošaljite joj cvijeće

Znamo, znamo…Klišej, zar ne? Ali probajte razmišljati izvan poznatih okvira. Pošaljite joj cvijeće koje će moći posaditi u vrtu. Još bolje, i vi posadite isto cvijeće u svojem vrtu.

Darujte ju slikom cvijeća koje voli.  A možete joj darovati i duhovno cvijeće u obliku molitve krunice. Neka vaš buket ne bude uobičajen, neka bude domišljat i inovativan.

2. Podijelite stečeno iskustvo 

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, moguće je mnogo toga raditi zajedno unatoč kilometrima koji nas razdvajaju. Povežite se putem video poziva – zajedno kuhajte ili se opustite kroz razgovor i teme koje su vam zajedničke. Ako ste ljubitelji televizije i filmova, počnite gledati isti film u istom trenutku, a dojmove podijelite uživo.

3. Donirajte novac u njezinu čast

Okolnosti u kojima se nalazimo zbog koronavirusa dodatno naglašavaju potrebitost brige o drugima. Zahvalite joj tako što ćete donirati novac ili hranu u dobrotvorne svrhe. Pitajte ju postoji li zaklada, pučka kuhinja ili osoba koju rado dariva.

4. Skuhajte joj obrok ili joj pripremite najdražu poslasticu

Ako vaša majka živi dovoljno blizu, ostavite joj na pragu kuće obrok ili poslasticu koju jako voli. Ako ne znate skuhati njezino najdraže jelo, naručite njezinu najdražu slasticu da bude dostavljena. Svi se možemo složiti oko toga da nijedna majka ne želi kuhati ili čistiti na svoj dan.

5. Poklonite joj nešto jedinstveno

Pošaljite joj putem elektroničke pošte video poruku koju može gledati ponovno kad god to poželi. Možete napraviti popis stvari koje vam je rekla kroz djetinjstvo i bila je u pravu.

Izradite kalendar za frižider i ispunite ga fotografijama koje će joj izmamiti osmijeh na lice. Ili izdvojite nešto novca i kupite digitalni okvir na koji slike možete postavljati putem elektroničke pošte kad god to poželite.

Mirisna svijeća je uvijek odličan izbor za poklon. Neka ju svojim mirisom podsjeća na Blaženu Djevicu Mariju. U obzir dolazi i desetica krunice koju može nositi kao narukvicu, ili posebna šalica koja će joj svakodnevno uljepšati jutarnju rutinu.

Ključne riječi:
Majčin dan majčinstvo

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja