Budi dio naše mreže

Ako vam je ikada bilo žao što morate spremati svoje jaslice nakon božićnog vremena, ovaj kreativan način poučavanja djeci o korizmi će vam biti osobito drag.

/ ps

Naime, francuska umjetnica Anne de Neuville počela je izraditi glinene figurice na zamolbu druge umjetnice, Stephanie Cecillon, te bi njima izrađivala makete liturgijskih čitanja za svaku nedjelju u korizmi te za Veliki tjedan, prenosi Aleteia. Pomoću tih maketa, na dublji način promišljamo o Božjoj riječi, a kako je rekla de Neuville: “Ovi prozori čine da Riječ Božja bude konkretnija i dostupnija mlađoj djeci”.

Ove prizore je prilično lako napraviti – možete koristiti glinamol, plastelin, lutkice ili pak lego kockice. To ujedno može biti i zabavna aktivnost za cijelu obitelj.

Neke scene iz godine u godinu se mijenjaju s obzirom na liturgijsku godinu. No, određena čitanja se uvijek čitaju – iskušavanje Isusa u pustinji, preobraženje, ulazak u Jeruzalem na Cvjetnicu, Posljednja večera, križni put te Uskrsnuće.

Djeca mogu maketu složiti prije mise, te se na taj način pripremaju za slušanje evanđelja, ili pak mogu to učiniti nakon mise i promišljati o slušanoj Riječi. Na ovakav način dobivaju poticaj na pažljivo slušanje evanđelja dana kako bi poslije to mogli u svojem domu prikazati.

Ovaj je zadatak poučan ne samo za djecu, već cijelu obitelj poziva na učenje o Svetom Pismu. Može se svake godine izrađivati te tako postati omiljeni korizmeni običaj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja