Budi dio naše mreže

Kako ponovno otići na prvi spoj sa svojim mužem?

Donosimo zabavan i kreativan način kako ojačati brak za godine koje dolaze.

/ mp

Donosimo priču majke i žene Chloe Langr koja govori o svome braku, a objavljena je na portalu Aleteia:

Kad je moj muž došao po mene na naš prvi spoj bila sam sva izvan sebe. Moje srce je lupalo, moje ruke su drhtale, a svoju odjeću promijenila sam četiri puta.

Sad kad smo u braku više od godine dana, nervozno uzbuđenje oko večeri za naš spoj su se smirile uslijed ugode familijarnosti koju osjećamo jedan prema drugome (iako promijenim odjeću bar jednom).

Odličnu ideju kako otići na prvi pravi spoj sa svojim suprugom preuzela sam od video blogerice Kristine Kuzmic. Poznata je kao mama koja govori istinu o roditeljskom životu te je dala savjete kako povratiti leptiriće u trbuhu.

“Kad dobijem poruku od svog muža koja glasi: ‘Hej, ovdje je Filip’, onda znam o čemu je riječ jer zašto bi se predstavljao kad imam njegov broj”, objasnila je Kuzmic. Kristina i njezin muž idu na “prve spojeve” jednom ili dvaput godišnje. Uživaju se ponovno upoznavati na kretivne načine i nakon nekoliko godina braka.

Kako život ide raspored se puni. Naime, tijekom prve godine braka uvidjela sam kako stvari kao što su pranje rublja, plaćanje računa i zajednički odlasci u nabavku mogu ispuniti vrijeme, a koje bi se moglo iskoristiti za druženje.

Ovim ne želimo tvrditi da se tijekom braka trebate osjećati kao da se prvi put vidite ili kao kad ste bili na medenom mjesecu. Ljepota braka leži u tome jer upoznajete supružnika u trenucima kad je ranjiv ili autentičan. Ali želimo podsjetiti kako brak unatoč velikim brigama i problemima može imati i svoju veseliju stranu.

Učite jedni o drugome

Večer kad ste na spoju lako se pretvori u razgovor o djeci i školskim obvezama. Kad odete na spoj sa svojim supružnikom pokušajte o nečem drugom započeti razgovor.

Kako je objasnila Kristina Kuzmic uvijek kad su na spoju počnu razgovarati o tome kako se trebaju platiti računi ili što se sve treba napraviti.

“Rijetko kad sjednemo i uistinu pričamo o sebi. Međutim uvijek nešto novo doznam o svom mužu iako smo dugo zajedno”, naglasila je Kuzmic.

Govorite jedno drugom “Volim te”

Sjećate li ste kad svom suprugu ili supruzi rekli “volim te”? Je li vam drhtao glas? Jeste li bili nervozni dok ste čekali njegov ili njezin odgovor? Sad kad ste u braku, poraslo vam je samopouzdanje.

No u braku je ženi potrebno češće govoriti “volim te”, smatraju psiholozi.

“Vjerojatno ste rekli svojoj supruzi da je volite tisuću puta dok ste hodali, ali nakon nekoliko godina znaju proći dani bez da ste joj rekli da je volite. Muškarci smatraju budući da puno rade kako bi zaradili za svoju obitelj te da zbog to nije potrebno govoriti. Ali žene to vole čuti kako bi bile sigurne u njihovu ljubav”, objašnjavaju.

Ključne riječi:
bračni par Obitelj

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja