Budi dio naše mreže

Kako odgovoriti djetetu na pitanje: Tko je stvorio Boga?

Zanimljivo, ujedno ne i jednostavno pitanje: "Tko je stvorio Boga?" postavljeno je u HKR-ovoj emisiji "Halo, velečasni?". Na ovo i mnoga druga pitanja slušatelja odgovarao je mons. Zlatko Koren, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu.

/ bg

Nikada dječja pitanja ne smijemo prezreti. Dok odrasli neke stvari pretpostavljaju, djeca u svojoj otvorenosti u otkrivanju svijeta dolaze do nekih pitanja koja moramo prihvatiti, pred kojima moramo zastati i zajedno s njima tragati ili tražiti odgovor.

Roditelji su najbolji vjeroučitelji svojoj djeci. Nema tog teološkog zgusnutog pojmovlja kojim se nešto toplo, jednostavno, ohrabrujuće i poticajno može reći kao što to mogu roditelji.

Ovo je pitanje s kojim se mnogi bave. Bog je Stvoritelj. No, ono što je za nas kršćane značajno jest da je Bog sućutan, zainteresiran, zabrinut za čovjeka, onaj koji mu prilazi. Naš Bog je Bog koji je Stvoritelj, ali je i Spasitelj. Svakoga od nas spašava i nudi nam spasenje. Na temelju onog što je Bog kadar učiniti za nas, mi podrazumijevamo i da je Bog naš Stvoritelj. To da su nas roditelji u suradnji s Bogom stvorili, zaključujemo na temelju onoga što su oni kadri za nas ili za naše dobro učiniti.

Ključne riječi:
Bog Stvoritelj djeca mons Koren

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja