Budi dio naše mreže

Kako bismo lakše postavili druge prioritete u prvom planu nam trebaju biti samo tri stvari: 1. Gospodin od nas traži samo ono što taj dan možemo lako postići. 2. Vrijeme koje provodimo sa suprugom nije vrijeme ukradeno od naše djece. 3. Ako se želimo dati, moramo imati što dati.

/ vž

Teško da postoji majka koja se barem jednom u životu nije osjećala krivom zbog toga što nije provodila dovoljno vremena sa svojom djecom ili sa suprugom, piše Aleteia. Ili je imala grižnju savjesti jer nije posjetila prijatelja, brinula za bolesnu majku, čistila kuću…

Gospodin od nas traži samo ono što taj dan možemo lako postići

Jasno je da nitko nikome ne može biti dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Bog to ne zahtijeva ni od nas. Kad osjećamo da moramo odjednom raditi tisuću stvari, to je zato što smo ih si sami nametnuli. Želimo dati sve od sebe dok Gospodin od nas traži da radimo samo ono što taj dan možemo lako postići. Da bismo mogli postaviti prioritete, najprije moramo slušati Boga koji nam se obraća svaki dan. Obraća nam se u tišini molitve, kroz Božju riječ i kroz našu braću i sestre – imajući na umu prije svega muža ili ženu.

Vrijeme koje provodimo sa suprugom nije vrijeme ukradeno od naše djece

Upravo suprotno. Vrijeme koje mama i tata provode zajedno u konačnici će koristiti djeci. Oni su ti koji trebaju majku i oca koji se vole. Kad se dvoje ljudi vjenčaju, vjenčaju se jer se vole i jer će se voljeti zauvijek. I tu sve počinje. Izgradnja ljubavi dan za danom zahtijeva vrijeme i raspoloživost. Za početak, važno je da muž i žena imaju priliku povući se, večerati i razgovarati u miru bez ometanja svakih pet minuta. Moraju pronaći način da se opuste i uživaju u zajedničkom vremenu. Naravno, to nije uvijek lako, ali istodobno nije i nemoguće. To ne mora biti vikend odmor u toplicama, ponekad je dovoljna kratka šetnja, večernji razgovor uz svijeće. Ukratko: sve što trebate je malo promijeniti dnevnu rutinu.

Ako se želite dati, morate imati što dati

Mnoge mame, vođene velikodušnošću, zaboravljaju da moraju odvojiti vrijeme i za sebe. To ne znači da bi trebale biti sebične već da bi trebale pronaći vrijeme za punjenje baterija. Vrijeme kada se žena ponovno spaja sa sobom omogućava joj da bude bolja majka i bolja supruga. Nekoliko trenutaka tišine i vremena za sebe je naravno nužno, ali tada možemo dodati i hobije koji nas čine sretnima poput čitanja, crtanja, vježbanja, posjeta muzejima, šetnje…

Foto: Facebook

“Dajemo samo ono što imamo. Ako želite biti kanal, najprije morate biti spremnik”- Sveti Bernard

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja