Budi dio naše mreže

Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski predvodio je misno slavlje u nedjelju 17. ožujka u Župu sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki tijekom kojeg je krstio Katarinu, osmo dijete obitelji Ivane i Ante Srzića. Na svečanom misnom slavlju koncelebrirao je dekan Resničkog dekanata i župnik Župe Ivanja Reka preč. Josip Horvat.

/ im

U svojoj homiliji biskup Gorski istaknuo je kako u evanđelju pete korizmene nedjelje čitamo da se približilo vrijeme Isusove muke i smrti na križu, smrti koja ima smisao sve privući k sebi te dodao da je upravo Isusova rečenica: „A ja kad budem uzdignut sa zemlje sve ću privući k sebi“ poruka vjernicima da smrt nije uništenje nego preobrazba.

Tumačeći naviješteno evanđelje biskup je istaknuo da “ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo, ako li umre donosi obilat rod znači da jedini način da život posjedujemo jest da ga dajemo. Ništa novo ne nastaje ako ne žrtvujemo svoje tijelo, svoje znanje i svoj život. Ako čovjek ne umire za druge, ostaje sam”.

“Svaki vjernik je na krštenju primio sjeme života u sebi. Sjeme Božje riječi. Svaki od nas ima svoj čas kada ostvaruje velika djela, kada preuzima odgovornost za sebe i za druge i na taj način ili napreduje ili ako to odbije potpuno zaostaje. Nakon krštenja cijeli naš život trebao bi biti gledanje i slušanje kako bi vidjeli i prepoznali Božje lice”, rekao je biskup Gorski te naglasio da je kršenje Katarine blagoslov ne samo roditeljima, nego i cijeloj Crkvi. Izrazio je i vjeru da će roditelji odgajati djecu tako da ljudi u njihovim licima i djelovanju mogu prepoznati Božje lice.

Na kraju misnog slavlja sedmero djece obitelji Srzić, Anđela, Rita, Josip, Mare, Rafael, Marko i Klara uručili su biskupu Gorskom cvijeće u znak zahvale za podjeljivanje sakramenta krštenja.

Nakon misnog slavlja biskup Gorski se susreo s ovogodišnjim pričesnicima i krizmanicima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja