Budi dio naše mreže

Facebook stranica "Ljubav i poštovanje" svakodnevno donosi molitvu i poticaj na temu braka, veze i obitelji. Pročitajte današnju molitvu te poticaj, tj. odluku dana.

/ bg

Molitva

Kažeš mi, Isuse, da iza moga supružnika stojiš ustvari Ti, da moji postupci, riječi, trud ili pak sebičnost prema supružniku odražavaju i govore koliko cijenim Tebe, na kojem mjestu u mome srcu si Ti. Često mi je to teško prihvatiti i izvršiti. No, pitam se: Zašto? Znam da bez Tebe ne mogu učiniti ništa, znam da sam slab/a, no pitam se koliko ustvari želim da budeš na prvom mjestu u mome životu, srcu i u našem braku? Koliko često Te ne želim ili se bojim pustiti u svoj život, naš brak, u odnos prema supružniku? Mogu li u svome supružniku vidjeti Tebe? Očekujem li da u meni  supružnik vidi Tebe? Kakve su moje misli, stavovi?

Kada malo razmislim, zovem Te često i govorim i u mislima Te dozivam, no kada se trebam odreći svoje “komforne zone”, svoga prava, kao da stvari posložim kako meni odgovaraju, kao da uvijek nađem neko opravdanje. Sve to govori jednu stvar: Gospodine, još sam previše sebičan/a i ohol/a. Možda toga nisam ni svjestan/a dovoljno. No, znam da Ti tražiš mene, da si me prvog/prvu ljubio (1 Iv 4,19) i da Ti ne smeta ta oholost, sebičnos. Ali, tražiš od mene da Ti se u poniznosti predam, pokajem. Želim biti ponizan kao ona poganka (Mk 7, 24-30) koja je zaobišla i sram i strah i sebičnost i ljudske obzire, želim izaći iz te komforne zone jer vidim i želim vidjeti da ona šteti meni i našem braku, obitelji. Želim ti doći ovog trena, bez ustručavanja, bez obzira što će tko misliti. Daj da kao i ona povjerujem da si Ti onaj koji vlada srcima, koji me silno zove, koji tjera i nečiste duhove, koji me ljubi. O, daj Isuse, da shvatim sada predajući Ti se u tišini, gledajući samo u Tebe, hvaleći Te, da me Ti ljubiš.

Kada to shvatim, moj brak biti će sasvim drugačiji. Isuse, predajem ti se, pokaži mi koliko me ljubiš, želim osjetiti Tvoju ljubav! Dođi u moju bijedu Isuse, trebam Te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

Poticaj / odluka dana

Često nam je teško ljubiti jer ne osjećamo da nas Bog istinski ljubi. Predaj mu se danas, ne boj se. Onoj poganki nije se dogodilo ništa, naprotiv, obratila se i kćer joj je ozdravila. Želiš li to?

Molitvu i dnevne poticaje možete pratiti na Facebook stranici Ljubav i poštovanje te primati putem e-pošte. Prijaviti se možete ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja