Budi dio naše mreže

Biti roditelj pomaže nam da razumijemo Božje očinstvo

Postati majkom ili ocem pomaže nam produbiti naš odnos s Bogom Ocem. Ponos koji roditelji osjećaju kada su njihova djeca uspješna omogućuje im da shvate kolika je radost Očeva kada Njegova stvorenja pokažu bezuvjetnu ljubav.

/ vž

Kad postanu roditelji mnogi muževi i žene postaju svjesniji ljubavi koju Bog Otac ima prema njima, piše Aleteia. Mnogi sanjaju o djetetu u naručju mnogo prije začeća. A kada se to dogodi, vole svoje dijete iako još nisu vidjeli prvi osmijeh. Tako je i s Bogom. Razmišljao je o nama puno prije nego što su se planine podigle, a danas nastavlja objavljivati: “Ljubim te!” Riječ ljubavi izgovorana danju i noću iz sveg srca razlog je našeg postojanja: to je istina nad kojom treba meditirati svaki dan.

Roditelji mogu imati mnogo djece, ali sve ih vole istom ljubavlju

Kakva patnja ako neko od djece pomisli da je manje voljeno od svoje braće i sestara! A što je s Bogom? Bog nas također voli praiskonskom ljubavlju. Čak i kad imamo dojam da nas je u datim okolnostima zaboravio, vjerujemo da sve čini za naše dobro. “Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom Njegovom pozvani.” (Rimljanima 8,28).

Nitko nije nevoljen u Božjoj obitelji

Glupost koju čine tinejdžeri ne sprječava roditelje da ih vole. Kakva radost u očevom srcu kad napokon može zagrliti izgubljenog sina koji se vratio iz svoje avanture! Pa, Bog je jednako tako sretan kad ga zamolimo da nam oprosti zbog toga što smo godinama živjeli u Njegovoj odsutnosti. Često nam se dogodi da nakon što napravimo neku glupu pogrešku napokon shvatimo koliko On ljubavi ima za nas – bezuvjetne ljubavi. Ponos koji roditelji osjećaju kada su njihova djeca uspješna omogućuje da shvate kolika je radost Očeva kada Njegova stvorenja pokažu takvu ljubav. “Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno.“(Sefanija 3,17).

A što je s ambicijom u srcima tolikih roditelja koji ne štede napora kako bi svojoj djeci osigurali bolji život od njihova?

Gospodnja ambicija je beskrajno veća. Namjerava nam dati srce koje gori od ljubavi. Trebamo samo tražiti s povjerenjem i vjerom otvarajući svoja srca Duhu Svetom da po Isusu Kristu bude ispunjeno ljubavlju. Stoga roditelji nikada ne smiju zaboraviti da Bog svojoj djeci priprema puno veća iznenađenja od onoga što su sami mogli zamisliti. Sam Isus kaže: „Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu! (Luka 11,13).

Ključne riječi:
aletei božje očinstvo roditelji

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja