Budi dio naše mreže

Ključna riječ: roditelji

Svakodnevne molitve očeva za djecu

Kao svećenik u svojoj kućnoj Crkvi, otac posvećuje i vodi svoju djecu. Žrtvuje se za svoju djecu, uči ih kako moliti i kako živjeti. Kao svećenik, otac ima autoritet nad svojom djecom u tjelesnom i duhovnom smislu. Kao svećenici kućne Crkve očevi mogu blagoslivljati svoju djecu.

MAJKA ELVIRA Ljubav je jača od straha

Majka Elvira je 1983. otvorila kuću prvotno namijenjenu za narkomane. Mnogi su se protivili njezinom pothvatu, uključujući njezine nadređene u samostanu: „Ti nisi spremna, nemaš dovoljno naobrazbe...“, ali ona se pouzdala u Božju providnost. Počela je od nule, s Bogom. Danas ta zajednica – Cenacolo – broji 61 bratovštinu u 18 zemalja svijeta.

Uz blagdan Svete Obitelji, saznajte što o našim 'običnim' obiteljima piše u Katekizmu

U brojevima 2201 do 2231 Katekizam Katoličke Crkve tumači narav, poslanje, društvenu ulogu obitelji i obaveze roditelja i djece. Uistinu su zanimljivi i čitanja vrijedni svi spomenuti brojevi, ali u tekstu koji slijedi izdvojili smo neke značajnije brojeve koji nam, uoči Nove godine, mogu poslužiti i kao svojevrsni ispit savjesti...

Obitelj je najljepša riječ i najvažniji pojam

Činjenica je da se obitelj u suvremenom svijetu nalazi u krizi te da postoje određene snage kojima je cilj uništiti tradicionalnu mnogobrojnu kršćansku obitelj. Ipak, obitelj koja se gradi na ljubavi, odgovornosti i požrtvovnosti ostat će vjerna svojim vrijednostima i tradiciji. U nastavku pročitajte zašto je obitelj važna i čemu nas obitelj uči.

O dužnosti prema ostarjelim roditeljima

Baveći se obiteljskom medicinom, čast mi je raditi s obiteljima koje se bore brinuti o ostarjelim roditeljima. Većina nas s pravom snažno želi pomoći svojim roditeljima da što duže ostanu neovisni. Knjiga Siraha nas usmjerava: „Sine moj, budi nepokolebljiv u čast svoga oca; ne tuguj ga dok je živ. Čak i ako mu um zakaže, budi pažljiv prema njemu; ne grdi ga ti koji si u najboljim godinama “(3, 12-13). Stoga svojim roditeljima uistinu dugujemo poštovanje i ljubav, a naša je dužnost brinuti se za njih u starosti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja