Budi dio naše mreže

Ključna riječ: roditelji

Obitelj je najljepša riječ i najvažniji pojam

Činjenica je da se obitelj u suvremenom svijetu nalazi u krizi te da postoje određene snage kojima je cilj uništiti tradicionalnu mnogobrojnu kršćansku obitelj. Ipak, obitelj koja se gradi na ljubavi, odgovornosti i požrtvovnosti ostat će vjerna svojim vrijednostima i tradiciji. U nastavku pročitajte zašto je obitelj važna i čemu nas obitelj uči.

O dužnosti prema ostarjelim roditeljima

Baveći se obiteljskom medicinom, čast mi je raditi s obiteljima koje se bore brinuti o ostarjelim roditeljima. Većina nas s pravom snažno želi pomoći svojim roditeljima da što duže ostanu neovisni. Knjiga Siraha nas usmjerava: „Sine moj, budi nepokolebljiv u čast svoga oca; ne tuguj ga dok je živ. Čak i ako mu um zakaže, budi pažljiv prema njemu; ne grdi ga ti koji si u najboljim godinama “(3, 12-13). Stoga svojim roditeljima uistinu dugujemo poštovanje i ljubav, a naša je dužnost brinuti se za njih u starosti.

Što bi vaša djeca voljela da znate...

"Zagrlite me kad sam tužan. Pustite me da plačem. Nemojte mi reći da dječaci ne plaču, da sam plačljivko i da bih trebao biti dobro raspoložen. Moji su osjećaji stvarni. Isto kao i vaši", jedno je od poruka koje je na svome Facebook profilu prenio misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Osam savjeta za roditelje - kako pomoći djeci ako ih vršnjaci zadirkuju zbog vjere?

Odrastanje danas može biti prilično nezgodno. Uz sve probleme koji dolaze s društvenim mrežama, puno je toga s čim se moraju boriti djeca današnjice. Vjera, recimo. Za djecu koja odrastaju u obiteljima s vjerom, religija može biti stvar na koju se mogu osloniti, ali, nažalost, može dovesti do zadirkivanja vršnjaka koji nemaju ista uvjerenja. Koji je odgovor roditelja?

Biti roditelj pomaže nam da razumijemo Božje očinstvo

Postati majkom ili ocem pomaže nam produbiti naš odnos s Bogom Ocem. Ponos koji roditelji osjećaju kada su njihova djeca uspješna omogućuje im da shvate kolika je radost Očeva kada Njegova stvorenja pokažu bezuvjetnu ljubav.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja