Budi dio naše mreže

Posebnost ove jeseni je i suradnja Hrvatskog katoličkog radija s timom koji stoji iza nove mobilne aplikacije pod nazivom Bonum Hrvatska. Inovativna aplikacija osmišljena je tako da bude glavna aplikacija za činiti dobra djela. Tako će svi naši slušatelji, prijatelji i podupiratelji moći nastaviti širiti dobar glas, donirati svom omiljenom radiju pomoću Bonum-a i to na vrlo jednostavan način.

/ im

“Aplikacije je vrlo jednostavna, osmišljena je na taj način da bude samo tri koraka do same donacije i mislimo da smo napravili dobar posao”, istaknuo je za Hrvatsku katoličku mrežu Hrvoje Vasilj, jedan od osnivača aplikacije.

Puno je sigurnije donirati novac putem aplikacije nego gotovinom

“Aplikacija je dostupna za preuzimanje na mobitele sa sustavima Android i iOS. Na aplikaciji Bonum Hrvatska pronađete župu ili organizaciju kojoj želite donirati, postavite iznos koji želite donirati i dobra je stvar s aplikacijom što možete donirati ili mjesečno ili jednokratno, možete odabrati točno namjenu za koju želite donirati. Nakon toga, prvi put kada se unesu podatci za karticu i osobni podaci, više se neće trebati upisivati podatci. Što se tiče same aplikacije Bonum, mi nemamo nikakve uvide u te podatke, sve je strogo pod kontrolom banaka i nema straha za uplaćeni novac”, istaknuo je Vasilj. Naglašava da je puno sigurnije donirati novac putem aplikacije nego gotovinom.

Bonum Hrvatska

Jedan od osnivača aplikacije Bonum kaže kako je aplikacija potpuno besplatna za korisnike i nema nikakvih naknada za donatore: “Što se tiče samog transfera novca sve ide s računa donatora direktno na račun organizacije koju su odabrali. Nema nikakvih posrednih kanala i sve ide direktno.”

“Aplikacija je osmišljena zahvaljujući salezijancima i karmelićanima koji su dali veliku potporu u počecima kad smo tek razmišljali o ovoj ideji”, kaže Vasilj. Govoreći o naknadama i provizijama, tumači: “Mi imamo naknade ugovorene sa samim organizacijama, ali smo prva takva aplikacija u svijetu koja funkcionira na ovaj način i nema nikakvih fiksnih troškova. Sami trošak nastaje tek kada se napravi donacija, primjerice na 50 uplaćenih kuna ukupni trošak za organizaciju bi bio tri i pol kune. Razlog zašto postoje ti troškovi jest jer su uključeni kartični sustavi Visa i Mastercad koji imaju svoje naknade”.

I za kraj, pozivamo vas da darujete malo, a time ostvarite puno!

Bonum Hrvatska u suradnji sa HKR-om

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja