Budi dio naše mreže

Od jeseni 2021. u programu 'Dobrog radija' Kutak za prijatelje HKR-a dobio je novo ruho i novi termin u 9:30 sati, ali i dalje s prepoznatljivim glasovima i uvijek s dobrim željama upućenima u zahvalnosti našim prijateljima. HKR je ove sezone započeo i suradnju s timom koji stoji iza nove mobilne aplikacije pod nazivom Bonum Hrvatska i to kako bi svi naš dragi podupiratelji mogli nastaviti širiti dobar glas, donirati svom omiljenom radiju pomoću Bonum-a i to na vrlo jednostavan način.

/ HKM

Od prvih dana emitiranja Hrvatskog katoličkog radija, koje je započelo blagoslovom sluge Božjega kardinala Franje Kuharića 17. svibnja 1997. godine, s radom je počeo i sustav ‘Prijatelji HKR-a’.

Neki su slušatelji bolesni i usamljeni pa im je HKR svakoga dana jedini glas koji mogu čuti

Pravi prijatelji uvijek su uz tebe, posebno onda kada ti je najteže… Ova se misao može često čuti, no Hrvatski katolički radio zaista se može i pohvaliti takvim prijateljima. Neki od njih uz nas su od samih početaka radija, a gotovo svakoga dana stječemo i nove prijatelje. Naravno da se međusobno razlikuju po svojoj dobi, zanimanju i obrazovanju, neki su okruženi unucima, neki žive u brojnim obiteljima, neki su bolesni i usamljeni pa im je HKR svakoga dana jedini glas koji mogu čuti. No ono što sve njih povezuje je ljubav prema HKR-u, Bogu i Crkvi.

“Često sam imao priliku upoznati prijatelje HKR-a i to na mjestima i u prigodama gdje sam se najmanje nadao i to me veseli”, posvjedočio je mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatske katoličke mreže u sklopu koje djeluje HKR.

Mons. Fabijan Svalina / Foto: Josip Ninković

“Hrvatski katolički radio od svojih početaka ima svoju širu obitelj, a to su prijatelji koji svojim molitvama i prilozima, pa i savjetima pomažu da on dobije onu dimenziju zbog koje i postoji. Ono što ovu obitelj čini jedinstvenom je duhovna povezanost i blizina i to je ono želimo njegovati”, kazao je mons. Svalina. Upravo zato svakoga dana u eteru čestitamo rođendan našim prijateljima te za njih organiziramo nagradne igre i putovanja.

Važno je istaknuti i molitvenu povezanost, posebno onu svakoga dana u 15 sati kada molimo krunicu Božjeg milosrđa, ističe ravnatelj HKM-a mons. Svalina. “Želimo u tom trenutku moliti za sve naše prijatelje, one koji nas još uvijek podupiru, kao i za one koji su se preselili u vječnost, što su svojim molitvama i svojim odricanjem pomogli da se širi radosna vijest. Zahvaljujem svima onima koji su HKR prepoznali kao svoj radio, kao dio svoje obitelji, jer kroz naš program ulazimo u njihove domove, kao i u domove svih onih koji formalno nisu naši prijatelji, ali to jesu u smislu slušanja programa i prihvaćanja svih onih vrednota koje HKR želi promovirati i ostvarivati putem svoga programa.”

U 24 godine djelovanja u sustav Prijatelja HKR-a učlanila su se 31.382 prijatelja

Voditeljica sustava ‘Prijatelji HKR-a’ Ivona Valjak ističe da su prvi prijatelji upisani u lipnju 1997. godine: “Taj je sustav nezamjenjivi dio HKR-a i teško je zamisliti radio bez njega. U 24 godine djelovanja u taj sustav učlanila su se 31.382 prijatelja. Neki od njih danas nam više ne mogu pomagati, pomagali su nam više godina, neki su uz nas punih 24 godine, a neki nam se tek sada priključuju i otkrivaju naš program. Mnogi od njih doživljavaju nas kao svoje, kao svoj radio i to im je poticaj da svojim dobrovoljnim prilogom pomažu naš rad. Od prvog dana smo naglašavali da svatko svojim prilogom pomaže koliko i kada može i na taj način podržava naš program koji je neprofitan i ima ograničen udio marketinških sadržaja. Obično je riječ o 10 kuna mjesečno. Netko će dati i puno više, svatko prema svojim mogućnostima. Uz Hrvatsku biskupsku konferenciju, koja nas financira, naši prijatelji su važan dio sustava potpore i neizostavan dio velike priče koja je započela 1997. godine.”

Ivona Valjak / Foto: Josip Ninković

S prijateljima HKR-a komuniciramo svakodnevno – u programu, putem telefona i poruka, ističe voditeljica sustava Ivona Valjak. Nekada su to tek tehničke poteškoće koje treba riješiti, a ponekada je to razgovor u kojem govore koliko im znači naš program, ponekada svjedoče i o obraćenjima koja su se, zahvaljujući emitiranim sadržajima, dogodila.

Slušatelji su jako zahvalni i puno im značimo, a nama je to veliki poticaj da budemo još bolji

“Nedavno nam se javila jedna prijateljica koja kaže da već deset godina nije slušala drugu radio postaju. Najviše od svega slušatelje veseli to što smo pozitivni, što nema negativnih vijesti i što smo kroz vjerski program evangelizatori i tako nastojimo doprijeti do svih ljudi. Slušatelji su jako zahvalni i puno im značimo, a nama je to veliki poticaj da budemo još bolji”, naglasila je voditeljica. Istaknula je i akciju prikupljanja pomoći za studente slabijeg imovinskog stanja u kojoj, također, sudjeluju prijatelji HKR-a. Čine to samozatajno već više od 20 godina.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže i postanu dio naše velike obitelji. Javite nam se na broj telefona 01/4609 999 ili 01/5635 096, e-mailom: prijatelji@hkm.hr ili ispunite pristupnicu na našoj mrežnoj stranici OVDJE.

Inovativna aplikacija osmišljena je tako da bude glavna aplikacija za činiti dobra djela

Posebnost ove jeseni je i suradnja Hrvatskog katoličkog radija s timom koji stoji iza nove mobilne aplikacije pod nazivom Bonum Hrvatska. Inovativna aplikacija osmišljena je tako da bude glavna aplikacija za činiti dobra djela. Tako će svi naši slušatelji, prijatelji i podupiratelji moći nastaviti širiti dobar glas, donirati svom omiljenom radiju pomoću Bonum-a i to na vrlo jednostavan način. Naime, potrebne su samo dvije minute da bi se uplata realizirala. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na mobitele sa sustavima Android i iOS. Nakon preuzimanja u izborniku se upiše HKR, odabere iznos i unesu podaci. Potičemo sve naše drage podupiratelje da daruju malo i time ostvare puno! Za sve informacije posjetite Bonum Hrvatska.

Bonum Hrvatska

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja