Budi dio naše mreže

U HKR-ovoj emisiji "Novi valovi dobrote" urednice i voditeljice Katarine Varenice, u ponedjeljak 24. svibnja, gostovala je Goranka Perc dopredsjednica udruge "Nismo same", koordinatorica projekta pomoći u kući za žene oboljele od raka "Žene za žene" i žena koja je oboljela i liječena od raka dojke.

/ mp

Prema riječima Goranke Perc, udrugu “Nismo same” u ožujku 2017. osnovala je novinarka Ivana Kalogjera kako bi pokrenula jedinstvenu socijalnu uslugu besplatnog taksi prijevoza za žene iz cijele Hrvatske koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Katarina Varenica i Goranka Perc

Riječ je o projektu “Nisi sama – ideš s nama!” u kojem sudjeluje Radio Taxi Zagreb.

“Ivana Kalogjera je i sama oboljela od raka te je odlučila učiniti nešto za sve žene oboljele od raka.”

Drugi projekt, “Žene za žene”, koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama.

“Zaposlili smo žene kako bi pomagale ženama koje su bolesne. Te domaćice pacijenticama kupuju namirnice, prate ih kod liječnika, pomažu oko kuhanja i čišćenja. Pandemija koronavirusa izolirala je onkološke pacijentice pa im je često potreban razgovor. Sada im želimo osigurati i prostor, u kojem se neće osjećati same.

Ohrabrujem žene da se jave. Brinemo o ženama koje koje su same, koje imaju malu djecu. Žene imaju od od 25 do više od 70 godina. Svima je pomoć jednako potrebna. Tijekom liječenja imate svoju obitelj, ali članovi obitelji moraju raditi. Život je takav nitko ne može dobiti bolovanje da bi se skrbio o članicama obitelji”, istaknula je Perc.

U tijeku je novi projekt “Nisi s nama – useli s nama!”.

Kako je objasnila Perc, Grad Zagreb je udruzi “Nismo same” na korištenje dodijelio prostor.

“No, prostor zahtijeva uređenje i ulaganja, kako bi se osigurao prostor, u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. Sve naše aktivnosti dosada su se odvijale iz naših domova. Pozivamo vas da se i vi uključite i pomognete nam donacijama.”

Goranka Perc i sama je preživjela rak.

“Rak ne znači smrt. Kad sam doznala da imam rak krenula sam u proces. Dobila sam termin za operaciju koji se pomaknuo. Suprug i ja smo bili očajni. Poslodavac je doznao za moju situaciju pa mi je platio operaciju. Imala sam sreće, ali zapitala sam se što je s drugim ženama. Odlučila sam nešto promijeniti. Slušala sam Ivanin intervju pa sam je kontaktirala. Priključila sam se udruzi kao volonter i nakon dvije godine odlučila sam dati otkaz i dati svo vrijeme udruzi i pomagati ženama”, poručila je.

Više o udruzi “Nismo same” doznajte OVDJE.

Novi valovi dobrote

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja